Asterix ja lennokas matka Intiaan

24.01.2020 Tri Tuomio

Tammikuu jatkaa vakaata kulkuaan ja valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Lumen määräkin saisi pikkuhiljaa lisääntyä varsinkin täällä eteläisemmässä Suomessa. Pakkaset ainakin tekevät jo tuloaan. Mistä saisimme tänne Trubadurixin lumimyräköitä laulamaan? Bardin taitoja sateentekijänä kaivataan myös albumissa Asterix Intiassa, joka saapuu pian tarjoamaan eksotikkaa ja huumoria sydäntalven keskelle.
Asterix Intiassa ilmestyi vuonna 1987 ja kuuluu Albert Uderzon yksin toteuttamien albumien joukkoon. René Goscinnyn kirjoittamiin tarinoihin verrattuna tiedossa onkin hieman kevyempää kohellushuumoria. Asterixin seikkailuissa tämän tarina kuuluu matkailutarinoiden joukkoon, kuten albumin nimestäkin voi helposti päätellä. Pieneen gallialaiseen kylään tupsahtaa fakiiri Kakkulah, joka taviitsee apua pelastaakseen prinsessa Raesaden.
Tietenkin Asterix ja Obelix lähtevät pelastamaan neitokaista pulasta. Varsinainen sankari tai salainen ase tosin on Trubadurix, jonka sateentekijän kykyjä kaivataan kuivuudesta kärsivässä Gangesin laaksossa. Jos sateita ei saada tietyssä ajassa, niin tarinan konna guru Tekilah uhraa Raesaden jumalille ja avaa itselleen reitin kuninkaaksi kuninkaan paikalle.
Lentävällä matolla suoritettavalla matkalla Intiaan tapaamme monta vanhaa tuttua – muun muassa merirosvot ja Caesarin. Tuttujen hahmojen ja upeiden maisemien lisäksi luvassa on luonnollisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Trubadurixin laulutaitoihinkaan ei vähemmän yllättäen käy luottaminen. Seurauksena tästä on juonittelua ja erilaisiin vippaskonsteihin turvautumista puolin ja toisin. Luvassa on muun muassa norsunmaidosta, -lannasta ja -karvoista seikoitettu kylpy. Mutta nautitaanko seikkailun päättävä juhla-ateria Galliassa vai Intiassa? Se selviää albumin lukemalla!
Asterix Intiassa sarjakuvakaupoissa ja Lehtipisteissä 29. tammikuuta 2020!

Tämän blogijutun kirjoitusprosessin aikana vastapäisille katoille ilmaantui lunta! Sattumaako?

Avainsanat