Klooneja, sähköä ja lonkeroita – Hämähäkkimiehen hurjat kuviot

16.08.2019 Tri Tuomio

Hämiksen vuoden kahdeksas numero viihdytti syysmasennuksen ensimmäisiä oireita ihmettelevää sarjistoimittajaa siihen malliin, että on aivan pakko ottaa tämä elokuun viihdepaketti hehkutettavaksikin. Ensi viikolla iskemme syksyn albumisadon kimppuun, mutta tämä perjantaihehkuttelu vietetään siis Marvelin suosituimman sankarin seurassa. Luvassa on muun muassa pahiksia, klooneja, pahisten klooneja, vanhoja tuttuja, yllättäviä jälleennäkemisiä ja teräksisiä lonkeroita…
Juonimisvastuu lepää lähes ainoastaan Dan Slottin osaavilla harteilla tämän numeron koko keston verran. Alkuperäisnumerot ovat The Clone Conspiracy nro 1 ja The Amazing Spider-Man nro 20. Ensialkuun Kuoleman loppu Osa 1: Elävien maassa jatkuu edellisestä numerosta. Jim Cheung kuvittaa ja John Dell hoitaa tussit. Väreistä vastaa tämän vuoden toukokuussa taistelun syöpää vastaan hävinnyt Justin Ponsor, jonka jälkeä ihailemme vielä jokaisessa loppuvuoden numerossa. Kollegoidensa arvostama ja rakastama ammattilainen takoi töitä loppuun saakka. Rauha hänen muistolleen. (Hämistoimittaja RR:n koskettava muistokirjoitus löytyy tämän numeron takasisäkannelta.) Itse seikkailu alkaa (tai siis jatkuu) hiiviskelyllä U-sinän päämajssa. Peter halua selvittää, mikä ihme laukaisi Hämähäkkivaiston Jerry Saltaresin sairasvuoteen äärellä. Vastaus löytyykin, mutta se ei ole mieluisa.Tarkempi selvittely jää kuitenkin pahasti kesken, sillä Sarvikuono ja naispuolinen Elektro saapuvat hoitelemaan kätyreille kuuluvia hommia. Hämis ei ole näiden kahden kanssa varsinaisesti helisemässä, mutta sitten on erään vanhan tutun vuoro astua taistelukentälle.
Seuraavaksi siirrymme ajassa reippaasti taakse päin, kun Yö, jona minä kuolin vie lukijan Gwen Stacyn viimeisiin hetkiin. Vihreä Menninkäinen päättää käyttää Gweniä aseena Hämistä vastaan kaikille Hähäkkkimiehen faneille tutuin traagisin seurauksin.
Ja kuten näiden tarinoiden ja tarinakokonaisuuksien nimistä kenties voidaan päätellä, niin Gwen tai klooni-Gwen on pian mukana tarinan nykykyajassa. Eikä Dan Slott olisi Dan Slott, ellei kaunottarella olisi syytä olla suosikkiseinäkiipijällemme hieman katkera. Ron Frenz, John Dell ja Edgar Delgado vastaavat Gerry Conwaylle, Gil Kanelle ja Tony Mortadellolle kumartavasta taiteesta.
Menneiden muistelusta ja vanhojen heilojen henkiinherättelystä siirrymme takaisin tarinan nykyhetkeen. Ainakin melkein. Tarinassa Hämähäkkimies ylivoiman alla Dan Slottia jeesailee käsikirjoituspuolella Christos Cage ja taiteesta vastaavat Giuseppe Camuncoli, Cam Smith ja Jason Keith. Ensin pieni takauma tarjoaa poppareita vaativaa viihdettä sekä Shakaalille että lukijalle.
Otto Octaviuksen päänsisäisestä kilvoittelusta siirrymme Shakaalin ja Tri Mustekalan väliseen aivoshakkiin, jonka voittaja jää toistaiseksi hieman epäselväksi. Laisinkaan epäselväksi ei jää se, että Hämis on tämän numeron päätteeksi huolella alakynnessä. Vai pitäisikö sanoa alalonkerossa? Joka tapauksessa tämän numeron lopetus löytyy sanakirjan kohdasta cliffhanger.
Mitä seuraavaksi tapahtuu? Se selviää 11. syyskuuta, kun Spider-Man – Hämähäkkimies 9/2019 tärähtää Lehtipisteisiin ja tilaajille!Älä missaa Marvelin metkuja! Tilaa Hämähäkkimies!