Korkeajännityksen matkassa tulta päin!

16.03.2018 Tri Tuomio

Olemme täällä blogissa hehkutelleet näin alkuvuoden kunniaksi Bamsea, Karvista, Hämämähäkkimiestä ja Tex Willeriä, joten nyt on aika ottaa tähtäimeen tilattavien lehtiemme arsenaalin sotaisin kruununjalokivi, kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvä Korkeajännitys. Laitetaanpa samaan hehkuttelupakettiin myös sen sisarjulkaisu, temaattisia kokonaisuuksin samoihin kansiin lipastava ja kuusi kertaa vuodessa lehtipisteelle juoksumarssittava Korkeajännityksen erikoisnumero. Seuraavaksi siis syynissä kumpaisenkin julkaisun seuraavana ilmestyvät numerot.Numeron 2/2018 käynnistelevä salapoliisistarina Poliisi blitzissä tarjoaa hieman vaihtelua sotasankaritarinoihin. Konnana luimistelee armoton murhamies ja varas Ken Bagnall, joka livahtaa psykologisen seulan lävitse erikoisjoukkoihin. Kun Bragnall murhaa ylennystään uhkaavan jenkkisotilaan hän saa jäljilleen yhtä armottoman vihikoiran. Columbolta habituksensa ja hoksottimensa lainannut ylietsivä Ernie Hallows joutuu todellakin näkemään vaivaa saadakseen tihutöitä tehtailevan kieron kommandon kiikkiin.Mukavan kovaksi keitetty alkupala päättyy Lontoon pommitukseen ja pieneen yllätykseen. Tarinasta vastaa Mike Knowles ja kuvituksesta C. T. Rigby.

Unohdettu sotatanner marssittaa kirjoitusvastuuseen Richard Davisin, jonka käskyttämänä tarinan kuvittavat Rezzonico ja Morahin. Kersantti Bill Johnson yrittää koulia nuorista värvätyistä sotilaita ennen tulikoetta Aleuttien saarilla, mutta nuoret intomielet osoittautuvat huonolla tavalla jääräpäiksi vänkääjiksi. Rintama opettaa.Tyynenmeren saarilla käytyjen taistelun julmuus on kaikille sotahistoria harrastajille tuttua kauraa, joten lukija tietää varautua, että kaikki koulutusleirin veijarit eivät näe tarinan loppuhuipennusta.Kolmas seikkailu aloitetaan keskeltä toimintaa brittien puolalaisten vahvistusten höykyttäessä natseja Pohjois-Afrikan rintamalla. Kansikuvatarina Ei paluuta on Alan Hebdenin juonima ja Keith Shonen kuvittama. Legendaarinen Ian Kennedy vastaa kansitaiteesta.Puolalaiset joukot ovat hieman liiankin innokkaita hakiessaan revanssia sakemanneista, mikä johtaa kahnauksiin brittipäällystön kanssa. Kapteeni Jan Kaminski joutuu syystäkin silmätikuksi, mutta saa tilaisuuden todistaa luotettavuutensa kotiseudulleen suuntautuvassa erikoisoperaatiossa.Tästä seuraa jännittävä kissa-ja-hiiri -leikki, sillä puolalaiset taistelijat saavat pian peräänsä SS:n ja Luftwaffen turvajoukot. Todellakin taattua Korkkari-jännitystä luvassa!

Numeron päättävä tarina Piileskelevät pedot on Gearge Low’n käsialaa ja Manuel Benet hoitaa räjähtävän kuvituksen. Aivan aluksi saamme saksalaista näkökulmaa taisteluihin.Tiivistahtinen tarina hemmottelee lukijaansa myös hieman harvemmin nähdyllä aseistuksella. Ja muutenkin lukija saa kovaa kyytiä, sillä luvassa on sekä tankki-, ilma- että vakoilusotaa.Useampia aselajeja on edustettuna myös vuoden toisessa erikoisnumerossa, sillä Itärintaman Korkeajännitys lupailee muun muassa Jakolev- ja Hurricane-hävittäjiä sekä panssarisotaa.Ian Clark (tarina) ja Phil Gascoinen (taide) saavat kunnian avata tulen tarinallaan Yllätyshyökkäys. Siinä Aleksander Karenski taistelee saksalaisia vastaan poliittisten upseerien asetellessa kapuloita rattaisiin. Neuvosto-Venäjän sodanjohtoa ei tässä tarinassa arvosteta. Natsit saavat silti selkäänsä, ja hyvä niin.Ensimmäisestä tarinasta tuttuja teemoja käsitellään myös Steve Taylorin ja Jaume Fornsin jännärissä Patriootteja vai pettureita? Sodanjohdon pätevyyttä epäileville on vaikeuksia luvassa riippumatta heidän pätevyydestään varsinaisen sotimisen saralla. Sen saavat tämänkin tarinan sankarit tuntea nahoissaan. Mutkikkaiden kuvioiden kautta Luftwaffenkin pilotiksikin joutuva Viktor Petrovski pääsee tosin tutustumaan myös vastapuolen sisäisiin juonitteluihin.Jakolev-toiminnan jälkeen siirrymme ihailemaan Hurricaneja tarinassa Kotka Lentää aurinkoon. Ian Clark juonii ja Terry Patrick hoitaa tussisavotan. Parasta tarinassa ovat kuitenkin aina hupaisat Polikarpovit (tunnetaan myös nimillä Pieni muuli, Rotta ja Kärpänen).Sokerina pohjalla ryntäämme Tulta päin! Stephen Walshin tarinan on kuvittanut Vila ja tämän numeron kansikuvasta vastaa Janek Matysiak. Ilmasota vaihtuu nyt telaketjujen räminään. Ja jälleen on luvassa epäreiluutta armeijan riveissä, sillä lahjakas mekaanikko Justice Wade joutuu vaikutusvaltaisen luutnantin silmätikuksi. Ystävällisempi upseeri järjestää sankarimme “turvaan” itärintamalle. Shermanien huoltaminen Venäjän talvessa osoittautuukin odotettua kimurantimmaksi urakaksi ja pian Justice löytää itsensä Kurskista…Melkoista rytinää tarjoilee siis tämäkin Korkkari-erikoinen! Molemmat numerot ilmestyvät pian tämän blogijutun ilmestymisen jälkeen, joten väijykäähän lähilehtipisteitänne erityisen tarkkaavaisesti seuraavan kahden viikon ajan. Seuraavien numeroiden ilmestymiset voi ruksia omaan kalenteriinsa julkaisukalenterimme avustuksella!

Korkeajännitys 2/2018 Ei paluuta Lehtipisteissä ja sarjakuvakauppiailla 21.3.2018!

Tilaa Korkeajännitys!

Itärintaman Korkeajännitys Tulta päin Lehtipisteissä ja sarjakuvakauppiailla 28.3.2018!