Hämmentävämpääkin hämmentävämpi Hämähäkkimies!

09.02.2018 Tri Tuomio

Hämähäkkimies on Marvel-klassikkostatuksensa ansainnut jo moneen kertaan. Yksi hahmon suosion salaisuuksia on arkisemman toiminnan ja supersankaroinnin alkemistinen sekoitus, joka toimii paremmin kuin osiensa summa. Reseptiä on moni yrittänyt toisintaa, mutta jostain syystä juuri Peter Parker ja Hämähäkkimies ovat muita supersankarin ja siviiliminän yhdistelmiä maagisempi tapaus. Nyt tarkistelemme reseptin toimivuutta vuoden 2018 alkumetreillä, eli mitä onkaan luvassa Hämähäkkimiehen sivuilla tänä vuonna? No muun mussa Salatut sodat!

Ensimmäisessä numerossa vedämme henkeä. Tavallaan. Aloitamme keskeltä tappelua ja siirrymme sitten arkielämän myrskyihin. Jos tarkkoja ollaan, niin Hämis yrittää luovia arkikuvioita kesken tappelun. Seittisankarimme palautuminen Hämähäkkiversumin rytinästä on pahasti kesken ja kirsikkana kakussa Otto Octaviuksen keikka Hämähäkkimiehenä hankaloittaa yhä Peter Parkerin arkikuvioita.

Onneksi avovaimo Anna Marconi on täydellinen partneri sekä Peter Parkerille että Hämähäkkimiehelle. Olkoonkin Octaviuksen löytö, mutta ainakin tämä lukija soisi jo sankarimme näkevän valon ja Annan ihanuuden. Arvostamme toki käsikirjoittajien neuvokkuutta lukijan rääkkäämisen jalolla saralla tässä kohtaa. Täydellinen tyttöystävä ja päähenkilön sokeus tälle, kimurantilla twistillä. Toimii.

Yritystäkin pitäisi Peterin pyöritellä. Parker Industriesin toimarina toimiminen kärsii pahasti kahakoinnista konnien kanssa. Peterissä olisi ainesta Elon Muskin kaltaiseksi keulakuvaksi, mutta hänpä on lähinnä poissaoleva keulakuva. Tästä on luvassa rankempaakin ripitystä yhtiökumppaneiden taholta. Sajanikin on muuten hieno hahmo. Olisikohan kässärivelho Dan Slottilla vielä ässä tai kaksi hihassa silläkin rintamalla?

Nyt kun näitä heilakuvioita on ihmetelty, niin mainitaanpa Musta Kissakin. Tämä aikaisemmin niin ihanainen kissavaras on nyt vaihtamassa ihkuhottispahishyvis -sektorilta häijypahispahismälsis -sektoriin. Vanha fani itkee ja toivoo parasta. Otto Ocataviuksen metkut vaikuttavat tässäkin taustalla, eli ehkä Hämis keksii vielä keinot houkutella ex-heila takaisin kivojen puolelle.

Akuuttia päihittämistä kaipaavana päähäijyläisenä toimii tällä kertaa Kummitus. Sabotööri ja muutenkin erittäin ikävä tapaus, jota on mukava vihata. Hyvä peruskonna siis. Ja saa aikaan melkoisen sekasotkun Peter Parkerin setvittäväksi. Taloushuolia luvassa…

Taloushuolista siirrymme kosmiseen kahakointiin. Marvelin mullistaessa maailmojaan lukija kaipaa ylimääräisiä leukoja loksauteltavaksi, ja lisäleukoja todellakin tarvitaan numeron 2/2018 lyödessä menovaihteen silmään. Pääsemme nauttimaan valikoituja makupaloja tuoreimmasta Salatut Sodat -megaspektaakkelista. Aloitamme sotamaailmoihin tutustumisen Hämähäkkisaarelta. Manhattanin asukkaat ovat KAIKKI saaneet hämähäkkivoimat ja sen jälkeen hommat ovat menneet kunnolla pieleen. Esimerkiksi Kostajista suurin osa toimii nyt hämähäkkikuningattaren alaisuudessa.

Hämähäkki-Hulk räjäyttää potin mitä viihdearvoihin tulee, mutta ei siinä vielä kaikki! Sankariosastolla on toki vastarintaliikkeensä, jolla on hyvinkin ovela vastalääke hämähäkkitartunnalle. Eli varaleukoja siis todellakin tarvitaan numeron kaksi lopussa. Tai ainakin on syytä varata lattialle pehmusteita. Nyt on kunnon remellystä luvassa!

Juuri nyt on siis hyvä kohta hypätä Hämähäkkimiehen kyytiin. Numero 1/2018 löytyy juuri nyt Lehtipisteistä. Numero 2/2018 Lehtipisteissä ja tilaajilla 14. helmikuuta. Kumpaakaan numeroa ei kannata missata! Jos ohi menneiden numeroiden metsästäminen riepoo aivan mahdottomasti, niin kannattaa tilata Spider-Man – Hämähäkkimies täältä!

Avainsanat