Lucky Luke ja kaikille avoin Amerikka

10.03.2017 Tri Tuomio

Viime vuosi oli Lucky Luken juhlavuosi ja pyöreitä juhlistettiin eritoten jo loppuunmyydyllä albumilla Mies joka ampui Lucky Luken. Tämän omia latujaan kulkeneen tulkinnan lisäksi myös “perus-Luke” sai pienen kasvojenkohotuksen. Tosin ei kosmeettista sellaista, vaan enemmänkin sisällöllisen, sillä Luvatun maan käsikirjoittajana debytoi Jul, eli Julien Berjeaut. Tarvitseeko täsä olla huolissaan? No ei tarvitse. Lucky Luken maailma on yhä oma hersyvä itsensä, ja todistamme sen nyt pienellä kuvakavalkadilla.

Lucky Luke saa tehtäväkseen opastaa juutalaisperheen Saint Louisista Montanaan. Jo kesytetystä lännestä siirrymme siis kohti Villiä länttä ja matkalla siirtolaisia uhkaavat monet vaarat ja kommellukset. Vanha tuttumme Achdé pääseekin pistämään parastaan Pohjois-Amerikan rajaseudun kuvittamisen perinteikkäällä ja jalolla saralla.

Matkanteko Villissä lännessä vaatii luovuutta ja kykyä ottaa riskejä. Majavien pato toimii siltanakin. Majavien patoja nähneet bongaavat kuvasta tosin muutamia isohkoja virheitä.

Perinteiseen tapaan vahvoilla ja hemaisevilla naishahmoilla saattaa olla omia suunnitelmia erään yksinäisen lehmipojan parisuhdestatuksen suhteen.

Kapakkatappelu? No toki! Ja aika hieno sellainen.

Ystävällismielisiä intiaanejakin kohdataan…

Myös desperadot kuuluvat Villiin länteen. Ja luotisateet.

Totuttuun tapaan enemmän tai vähemmän piilossa luuraa lukuisia elokuvista ja historiasta tuttuja kasvoja.

Lucky Luke: Luvattu maa lehtipisteissä, kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla 15.3.2017!

 

Avainsanat