Gekko Paavilainen ja Hämähäkkimies vuosimallia 2016!

09.09.2016 Tri Tuomio

Vuosi sitten syyskuussa värväsimme sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen kommentoimaan Tex Willerin nykykuosia. Herra siis analysoi halki, poikki ja pinoon Tex-lehden siihen mennessä ilmestyneet vuoden 2015 numerot. Kyseisen jutun löydät täältä.

Tällä kertaa huomion keskipisteeseen heilahtaa Hämähäkkimies eli Spider-Man, joka onkin tarjonnut lukijoilleen melkoista kyytiä koko kuluvan vuoden. Kommentoijaksi valikoitui tällä kertaa mediapersoona ja armoitettu sarjisfani Gekko Paavilainen. Päästämme herran pidemmittä esipuheitta ääneen, eli tästä eteenpäin mikrofonin (vai megafonin?) ääressä ei ole vanha tuttu tri Tuomio, vaan kenties uusi tuttu Gekko!

sm0116

Ja tapahtui vuonna 2016…

On se kuulkaas vaan pirskatin mahtavaa, että olemme saaneet täällä pohjolan perukoilla nauttia Hämiksen seikkailusta jo mitä, about 35 vuotta virallisen lehden kera.

Meikäläinen rustaa sarjakuvakritiikkejä nettilehteen, joka löytyy osoitteesta www.manmadelifestyle.com ja nyt päästän hetkeksi sanaisen arkkuni auki siitä, miltä mielestäni tämä armon vuosi 2016 on Hämähäkkimies­-lehden sivuilla on vaikuttanut.

Hämähäkkimiehellä menee tänä vuonna lujaa. On oma tukikohta Hämähäkkisaari valvojineen ja sotilaineen, ja tuhannet pikku hämisbotit tarkkailevat alituisesti New Yorkin tapahtumia. On myös suhde lyhyehköön neiti Marconiin sekä oma firmakin laitetaan pystyyn: Parker Industries.

sm0316

Ongelmahan vain on se, että Hämiksen ulkokuoren sisällä ei todellakaan ole Peter Parker. Viime vuoden numeroissa Peterin ehkä yksi pahimmista vihulaisista, Otto Octavius eli Tohtori Mustekala, kaappasi Peterin mielen, ja hallitsee nyt koko kehoa. Peter Parker kuitenkin koko ajan yrittää keksiä keinoa päästä taas hallitsemaan itseään ja mieltään, mutta se tuskin tulee olemaan helppoa.

spiman0816_2

Vielä kun soppaan heitetään vuoden 2099 Hämähäkkimies Miguel O’Hara, muutamien kivojen aikahyppelyiden seurauksena, alkaa keitos olla kuumaa kamaa. Ja eihän tässä nyt sentään ole vielä läheskään kaikki.

sm0216

Musta Kissa epäilee, ettei kaikki ole kohdallaan, samoin Kostajat ovat perässä epäillen Hämiksen muuttunutta identiteettiä, ja tästäpä syystä Hämis irtautuukin virallisista Kostajien riveistä. Lisäksi toisaallakin tapahtuu irtautumista, nimittäin Venom symbiootti irtautuu hetkeksi Flash Thompsonista ja saa Hämiksen/Octaviuksen valtaansa, ollen näin jonkin aikaa Ylivoimainen Venom, aiheuttaen uskomatonta tuhoa.

sm0516

Lisää pökköä pesää lyövät entiset ja nykyiset Möröt ja Menninkäiset! Menninkäisseerumilla saadaan aikaiseksi myös pari naispuoleista Menninkäistä, eli sisarduo Uhka ja Kauhu.Tällä hetkellä Mörköjä ja Menninkäisiä, alkuperäisiä, jäljittelijöitä ja muita alkaakin olla jo niin paljon, että itsekin jo sekoan. Mutta luvassahan on vasta alkava Menninkäisten sota!

sm0816

Pääasiassa olemme tänä vuonna näemmä keskittyneet The Superior Spider-Man -lehteen, jota pääasiassa on kirjoittanut huimasti pökköä Spiddun elämään lisännyt Dan Slott. Kuvituksesta on vastannut Humberto Ramos, joka mielestäni tekee välillä hyvinkin epätasaista, mutta pääosin mielenkiintoista jälkeä. Myös kyseisen lehden Annual on pilkottu pariin numeroon. Siinä taasen valotetaan hieman taustoja ja kohdataan pitkästä aikaa paha pahempi pahin Black Out. Taiteesta, jonka on loihtinut Javier Rodriguez, voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni Ramosin “kuvan täydeltä”-taiteen jälkeen se on kivan yksinkertaista ja rauhoittavaa.

spiderman0716_4

Uskomaton ja toiminnantäytteinen vuosi on ollut, enkä yhtään usko, että meno tästä laantuu kun saadaan tuo tuleva sotatila päälle.

Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevaa.

Tsemppiä lehdelle, toimitukselle ja ennen kaikkea kaikille lukijoille!

Pysykää paatissa mukana!

Gekko Paavilainen