Spider-Man

Spider-Man – Hämähäkkimies on jo 40 vuoden ajan tuonut Peter Parkerin seikkailut suomalaisiin lehtipisteisiin ja postilaatikoihin! Tämän elokuvista ja animaatiosarjoistakin tutun hahmon elämä sarjakuvien sivuilla alkoi jo 1960-luvulla käsikirjoittaja Stan Leen ja piirtäjä Steve Ditkon ansiosta.

Peter Parker on ollut monta asiaa elämässään: sanomalehtivalokuvaaja, luonnontieteiden opiskelija, tutkija ja teknologiayrityrityksen johtaja, mutta ennen kaikkea seittisinkoileva supersankari, Hämähäkkimies!

Supersankarina hän hyödyntää paitsi luontaista kekseliäisyyttään ja teknistä taituruuttaan myös radioaktiivisen hämähäkin puremasta saamiaan supervoimia. Hän on itse luonut ranteisiinsa kiinnitetyt seittisingot sekä rikollisten jahtaamiseen sopivat hämähäkkijäljittimet. Hänellä on sekä hämähäkin suhteellinen voima että nopeus, ja lisäksi hän pystyy tarrautumaan seiniin ja jopa kattoihin hämähäkin lailla. Hänen hämmästyttävin voimansa on lähes yliluonnollinen hämähäkkivaisto, joka varoittaa häntä vaaroista!

Hämähäkkimiehestä tekee supersankarin hänen moraalinen tajunsa, joka ohjaa häntä kiperissä valinnoissa, joita hän joutuu tekemään pitääkseen turvassa paitsi viattomat siviilit myös superroistojen uhkaamiksi joutuvat läheisensä. Tärkeimpänä ohjenuoranaan hänellä on edesmenneen Ben-setänsä lentävä lause: suuren voiman täytyy tuoda mukanaan myös suuri vastuu.

Lehden laaja hahmokaarti koostuu sekä ystävistä että vihollisista. Ihmenelosten Liekki, Johnny Storm, ja Mustana Kissana tunnettu murtovaras Felicia Hardy kuuluvat edelleen kuvioissa oleviin vanhoihin tuttuihin, jotka eivät aina tule erityisen hyvin toimeen Hämähäkkimiehen kanssa. Lisäksi mukana on uudempia tuttavuuksia kuten Barbara “Bobbi” Morse, entinen Kostaja ja Y.P.K.V.V.:n agentti, Matkijalintu, sekä Clayton Cole, roiston ja sankarin rajalla horjuva Riitasointu. Hämähäkkimiehen verivihollisista suurimpia ovat Eddie Brock, joka ulkoavaruuden symbioottipuvun kanssa elämänsä jakaessaan käyttää nimeä Venom, sekä entinen Vihreä Menninkäinen, mustan pörssin asetehtailijaksi ryhtynyt Norman Osborn.

Yhtä tärkeitä ovat Peter Parkerin siviilielämän sivuhahmot, etunenässä hänen rakas May-tätinsä. Vanha yrmy J. Jonah Jameson on jo jättänyt Daily Bugle -sanomalehden kustantajan tittelin taakseen, mutta paikalla ovat edelleen päätoimittaja Robbie Robertson ja tutkiva journalisti Betty Brant, joka oli Peterin ensimmäinen tyttöystävä. Jos muistelette, että eikö Peter Parker ollut jopa naimisissa Mary Jane Watsonin kanssa, niin se on liian pitkä juttu tässä selitettäväksi, mutta todettakoon, että Mary Jane ilmaantuu edelleen paikalle aina, kun sitä vähiten odottaa! Ystäväpiiristä mainittakoon myös Peterin vanhat koulukaverit Flash Thompson ja Harry Osborn.

Lehden tarinoista vastaa Dan Slott, jonka on kirjoittanut Hämähäkkimiehen seikkailuja vuodesta 2008 saakka. Monet jo legendaarisista juonikuvioista, kuten Ylivoimainen Hämähäkkimies ja Hämähäkkiversumi, ovat kehittyneet salakavalasti vuosien kuluessa, ja mikä tahansa aiemmin tapahtunut voi nousta uudelleen keskeiseksi elementiksi, nyt kun Slottin aika Hämähäkkimiehen parissa lähestyy loppuaan.

Kuvituksesta vastaavat supersankarisarjakuvan huiput, joista erityisen mielenkiintoinen on kanadansuomalainen Stuart Immonen. Kollegoidensakin suuresti arvostama Immonen on virtuoosimainen taitelija, jolle Hämähäkkimies on eräänlainen uran huipentuma, sillä hän on ainakin toistaiseksi siirtynyt eläkkeelle supersankarisarjakuvista.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin

Tuotteet

Näytetään ainoa tulos

1 Tuotetta