Musta hevonen

Yläykkönen! Musta hevonen on täällä! Samsonin kotimainen Musta hevonen -sarjakuva ilahduttaa äkkiväärillä oivalluksillaan lukijoita ympäri maailmaa. Mustan hevosen hilpeitä hörähdyksiä kirvoittavassa hauskassa seurassa on helppo viihtyä, ja näihin sarjakuviin jää koukkuun yhtä helposti kuin niiden sankari on koukuttunut kahviin. Kahvin ystävät löytävät muuten Mustan hevosen maailmasta lisähauskuutta, sillä tämä ihmejuoma on tärkeässä osassa useammassakin ruudussa.

Hulvatonta huumoria arkipäivän sattumuksista

Heikki Hevonen laukkaa reippaasti hupaisasta ja joskus varsin hämmentävästäkin sattumuksesta toiseen tavaramerkkeinään niin lempeästi pippuroitu musta huumori kuin älynystyröitä hierova kaatuilukomediakin. Tavallisista arkipäivän asioista irtoaa paljon hyväntuulista huvia, kun maailmaa katsotaan tämän tummanpuhuvan sankarin silmin, iloisen kekseliäästi ja usein hieman vinosta näkökulmasta.

Läpimurrot monilla sivuilla

Vuonna 2008 ilmestymisensä aloittanut Musta hevonen on ehtinyt kasvattamaan laajaa fanikuntaansa jo monessa kotimaisessa sanomalehdessä, kuten esimerkiksi Maaseudun tulevaisuudessa, Seutunelosessa, Keski-Uusimaassa, Uusimaassa ja Aamupostissa. Heikki Hevonen, hänen tammaystävänsä Helka ja Heikin edesottamuksia sarkastisesti sivusta kommentoiva pikkulintu Sini ovat hauskuuttaneet lukijoita myös esimerkiksi Ilta-Sanomien ja Suomen Kuvalehden sivuilla.

Vuodesta 2020 muodostui sekä Samsonin että Mustan hevosen varsinainen läpimurtovuosi, sillä sarja aloitti silloin Pohjois-Amerikan valloituksensa Andrews McMeel -syndikaatin levityksessä, nimellä Dark Side of the Horse. Maailman haastavimmalle sarjakuvamarkkinalle syndikoitu Musta hevonen on siis nyt karauttanut korskeasti raskaimpaan mahdolliseen sarjaan ja parhaaseen mahdolliseen seuraan. Talvella 2021 albumi Musta hevonen – Vuokrakolmio Bermudalla pääsi Sarjakuva-Finlandian kärkikymmenikköön.

Samuli Lintula “Samson”

Samson eli Samuli Lintula (s. 1971) on suomalainen pitkän linjan sarjakuvantekijä, joka päätti ryhtyä sarjakuvan ammattilaiseksi kymmenen vuoden kypsässä iässä. Tästä urasuunnitelmasta alkoi tulla todellisuutta 90-luvulla, ja Samsonin tuotanto onkin myös tuttua muun muassa sellaisten unohtumattomien kulttisuosikkien kuin Suomen MAD ja Myrkky ystäville.

Samsonin piirrostaidetta on ihailtu myös esimerkiksi Korkeajännityksen sivuilla. Mainittakoon hänen vakavammasta sarjakuvatuotannostaan myös Tapani Baggen kanssa toteutettu Urho Kekkosen sarjakuvaelämäkerta Kekkonen vasta-alkajille ja edistyville.

Musta hevonen on erinomainen esimerkki hetkessä elävästä sarjakuvasta, joka uskaltaa haastaa lukijansa hoksottimia ja huumorintajua. Minne nämä mainiot ominaisuudet Heikin vielä vievätkään? Aika näyttää, mutta nyt on hyvä hetki hypätä tämän huikean hepan kyytiin, kohti uusia seikkailuja!

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin