Blacksad 3 otsikkokuva

Blacksad 3: Punainen sielu

04.10.2024 Rmaki

Blacksadin kolmas seikkailu jälleen saatavilla! Blacksad 3: Punainen sielu ilmestyy 9.10.!

Kissaetsivä John Blacksad on juuttunut huonosti palkattuihin pikkuhommiin Las Vegasin pelipöytien ääreen. Työt Hewitt Mandelinen henkivartijana ja velkojen perijänä pitävät dekkarin kiireisenä, mutta omia velkoja niiden tuotoilla ei kuitata. ”Eteenpäin pääsee vain rahalla ja se, joka häviää, maksaa.” Ollessaan Hewittin seurassa taidegalleriassa Blacksad saa eteensä atomienergiatilaisuuden mainoksen, ja hän äkkää siitä vanhan tuttunsa Otto Liebberin nimen.

Blacksad 3 kuva 1

Konferenssia isännöivä Samuel Gotfield vaikuttaa helppoheikiltä, mutta jälleennäkeminen professori Liebberin kanssa on lämminhenkinen – ja samalla Blacksad tutustuu hemaisevaan Alma Meyeriin. Kutsu älymystöä edustavan ”kahdentoista apostolin” rantakemuihin vaikuttaa jo askeleelta oikeaan suuntaan, vaan juhlamieli kaikkoaa tuhkana tuuleen, kun yksi apostoleista murhataan heti kemujen jälkeen.

Blacksad 3 kuva 2

Alma pelkää jonkun vainoavan kahtatoista apostolia, ja niinpä Blacksad palkataan selvittämään murhaa. Pian selviääkin, että kylmäverinen tappaja on jatkamassa töitään. Samaan aikaan kovaan ääneen kiekuva senaattori Gallo lietsoo kommunistipelkoa – onko hänen leirinsä sekaantunut älykköjen murhiin? Tutkimukset paljastavat Blacksadille asioita, joita hän ei ehkä olisi halunnut tietää…

Blacksad 3 kuva 3

Blacksad 3: Punainen sielu jatkaa Díaz Canalesin ja Guarnidon mestarillista dekkarisarjakuvaa entistä tyylikkäämmissä merkeissä. Yhdysvaltojen sodanjälkeisiin, päällisin puolin auvoisiin vuosiin sijoittuva sarja noudattaa hienosti kovaksikeitettyjen etsivätarinoiden konventioita, kuitenkin hienosti niitä venyttäen ja kiertäen. Jos et ole aikanaan tutustunut Blacksadiin, 2000-luvun kenties upeimmin piirrettyyn eurooppalaiseen sarjaan, nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen!

Blacksad 3 kuva 4

Blacksad 3: Punainen sielu on 56-sivuinen, pehmytkantinen, nelivärinen sarjakuva-albumi, ja se ilmestyy 9.10.2024. Albumin voit ostaa kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Blacksad 3 loppukuva

Avainsanat