Spider 5-6 24 otsikkokuva

Hämähäkkimies ja Hämähäkkimies 2099

15.05.2024 Rmaki

Muistatteko vielä tulevaisuuden Hämähäkkimiehen? Vuoden 2099 vinkeä verkkoveijari saapuu nykypäivään seikkailemaan kesän Hämis-lehdissä!

Vuoden 2099 Hämähäkkimies on Miguel O’Hara, nuorukainen, joka on varttunut “sankarien aikakauden” jälkeisessä dystooppisessa New Yorkissa. Kuten edeltäjällään Peterillä, myös Miguelilla on hämähäkin suhteelliset voimat ja kyvyt. Hän on tolkuttoman nopea ja toipuu vammoistaan huomattavasti vikkelämmin kuin tavallinen ihminen. Miguelin tukena ja auttajana toimii keinoälyhologrammi Lyla. Suomessa vuoden 2099 Hämähäkkimiehen seikkailuja julkaistiin vuosina 1993-1996 Hämähäkkimies Spesiaalin sivuilla. Lisäksi yhteisseikkailu nykypäivän Hämiksen kanssa ilmestyi Mega-Marvelin numerossa 9/1997.


Hämähäkkimies 3/2024:ssa nähtiin vuoden 2099 hämisasuun pukeutunut hahmo, joka ilmaantui tajuttomana palavan öljylautan raunioihin. Niinpä niin, kyseessä oli kuin olikin itse Miguel O’Hara, joka on saapunut kaukaisesta tulevaisuudesta nykypäivään suorittamaan tärkeää tehtävää. Paha vain, ettei huomispäivän sankari enää muista, mikä tuo tehtävä oikein on!

Spider 5-6 24 loppukuva

Ikään kuin ongelmia ei olisi muutenkin riittämiin, Hämähäkkimies 2099 on joutunut pahamaineisen Roxxon-yhtymän vangiksi. Koekaniinin osa ei Miguelia miellytä, mutta Roxxonin vartijat ovat geneettisesti muokattuja muskelimiehiä, joiden ulkomuoto (ja voimat) vastaavat jossakin määrin Hulkia. Ja lisäksi Miguelin uskollinen virtuaaliapulainen Lyla alkaa pätkiä meidän ajassamme! Vastoinkäymisistä huolimatta Miguel yrittää epätoivoisesti tavoittaa meidän aikamme Hämiksen, sillä hän muistaa tehtävänsä liittyvän 2000-luvun alun seittisankariin.

Spider 5-6 24 kuva 3

Samaan aikaan nykypäivän Hämiksellä on kädet täynnä töitä. Hänen siskonsa Teresan hyvä ystävä ja työtoveri agentti Albright on joutunut Kameleontin kynsiin, eikä muotoa muuttavalla konnalla todellakaan ole hyviä aikeita miekkosen suhteen. Kun Hämähäkkimies ja Teresa ryhtyvät jäljittämään Kameleonttia, paljastuu, että tämän suunnitelmat liittyvät jotenkin Hopeasapeliin, Muukalaiseen… sekä pieneen mutta pelottavaan itäeurooppalaiseen valtioon nimeltä Latveria. Ja me kaikki varmaankin tiedämme, mistä Latveria tunnetaan parhaiten?

Spider 5-6 24 kuva 4

Singahda sinäkin mukaan vuoden 2024 hurjimpaan supersankariseikkailuun, kun kahden eri aikakauden Hämähäkkimiehet kohtaavat… ja täydellinen tuho uhkaa New Yorkia, kenties koko maailmaa! Tarinan on kirjoittanut Nick Spencer ja kuvituksesta vastaavat Francesco Manna, Patrick Gleason sekä Jan Bazaldua. Hämähäkkimies 5/2024 ilmestyy 29.5.2024, huima tarina jatkuu kesäkuun numerossa ja saavuttaa yllättävän loppuratkaisun Hämähäkkimies 7/2024:ssa.

Spider-Man 6 2024 kansi

Avainsanat