Spider-Man 2024 otsikkokuva

Hämähäkkimies vuonna 2024

02.02.2024 Rmaki

Hämähäkkimiehen vuosi 2024 käynnistyi jytinällä, kun massiivinen Jahdattu-tarinakaari päättyi tammikuun numerossa. Käsikirjoittaja Nick Spencer ei jää tämän jälkeenkään lepäämään laakereillaan, sillä luvassa on entistä koukuttavampia tarinakäänteitä. Spider-Man/Hämähäkkimies on supersankarisarjakuvaa parhaasta päästä!

Nick Spencer haaveili sarjakuvaurasta jo 90-luvun lopulla, mutta kun hänen lähettämänsä tarinaehdotelmat eivät saaneet suopeaa vastaanottoa Marvelilta, hän ryhtyi poliitikoksi. Haave kuitenkin jäi elämään, ja kun Nick muutti New Yorkiin 2000-luvulla, Image ryhtyi kustantamaan hänen omaa sarjaansa Existence 2.0. Vuonna 2011 ilmestyi Spencerin ensimmäinen Marvel-tarina, Iron Man 2.0. Spencer ryhtyi vuonna 2016 kirjoittamaan Kapteeni Amerikan omaa lehteä, ja hänen tarinansa Hydralle uskollisesta Kapteenista aiheutti sarjakuvamaailmassa melkoisen kohun.

Spider-Man 2024 kuva 3

Nick Spencerin ensimmäiset Hämis-tarinat julkaistiin Suomessa numerossa 1/2023, ja sen jälkeen miekkonen on marssittanut seittisankarin eteen monia klassisia ja jo unohtuneitakin vihollisia – aina jonkun uuden tvistin kautta. Bumerangista on tullut Peterin kämppäkaveri, illuusioiden mestari Mysterio puolestaan on päätynyt mielisairaalaan pelästyttyään salaperäistä naamiohahmoa, joka tuntuu väijyvän Mary Janea. Spencerin ensimmäinen pidempi tarinakokonaisuus oli Jahdattu – se kertoi Kraven Saalistajan äärimmäisestä yrityksestä murtaa Hämähäkkimies, ja tähän metsästäjän viimeisimpään juoneen sotkeutuivat myös Lisko, Musta Kissa ja moni muu sankarin eläinteemainen vihollinen.

Spider-Man 2024 kuva 2

Kuten kaikki parhaat Hämähäkkimies-sarjat, Spencerin tarinatkin liikkuvat synkeistä tunnelmista keveisiin, ja hän hallitsee komediallisen puolen todella hyvin. Helmikuun numerossa alkaa pidempi jakso, jossa konnan rooliin pääsee uusi naispuolinen Elektro – ja tämä teatterilavalle sijoittuva episodi on hersyvine dialogeineen mainio esimerkki hupaisammasta Hämis-tarinasta! Lisää komiikan ja toiminnan yhdistelmää on luvassa kevään mittaan, kun Hämis ja Bumerangi ottavat yhteen naispuolisten superkonnien muodostaman Syndikaatin kanssa!

Spider-Man 2024 kuva 5

Vuonna 2023 Hämistä kuvittivat monet eri artistit, pääasiassa kuitenkin Ryan Ottley ja Humberto Ramos. Tänä vuonna Ramos astuu syrjään ja hänen tilalleen seittitaiteilijaksi saapuu Patrick Gleason, jonka jykevä viiva on aiemmin koristanut mm. Batmanin ja Oikeuden puolustajien seikkailuja. Gleasonin ensimmäiset Hämis-tarinat nähdään numerossa 3/2024. Samoin kuin Spencer, hänkin hallitsee huumorin sekä rankemman toiminnan – jälkimmäisestä saamme näytteitä vuoden mittaan, kun karmaisevan harsonaamiohahmon tarina alkaa toden teolla paljastua…

Spider-Man 2024 kuva 4

Luvassa on siis kerrassaan huikea Hämis-vuosi. Edellisten herkkujen lisäksi tapaamme tutun hahmon vuodesta 2099, seittisankari ottaa yhteen Tohtori Doomin kanssa… ja Kingpinin sekä Bumerangin vihanpito sen kun kiihtyy entisestään. Ja mitä kummaa Kameleontti puuhailee varjoissa? Älä jää vaille yhtäkään huimaa käännettä, vaan tilaa Spider-Man/Hämähäkkimies kotiisi!

Avainsanat