Barks 6 otsikkokuva

Carl Barksin Aku Ankka 6

15.12.2023 Rmaki

Parasta ankkasarjakuvaa on taas tarjolla, kun Carl Barksin Aku Ankka 6 saapuu ilahduttamaan kaikkia Ankkalinnan aktiivisimman äkäpussin ystäviä.

Uusi kokoelma esittelee jälleen pitkän ankkaseikkailun: Barks laati vauhdikkaan ”Jäämaan aarre” -tarinan vuonna 1944. Kertomus alkaa hyvin ajankohtaisissa tunnelmissa: Aku lapioi lunta hiki hatussa, ja nurinan yltyessä veljenpojat alkavat haaveilla lentomatkasta etelään.

Barks 6 kuva 1

Kuinka ollakaan, Aku innostuukin ostamaan lentokoneen, jolla kelpaisi liihotella lämpimämpiin maisemiin – mutta kuten aina, kohtalo heittää kapulaa rattaisiin, ja niinpä ankat päätyvätkin lentopeleineen hyiseen Alaskaan. Ja siitä seikkailu vasta alkaakin! Tämä seikkailu sisältää myös klassisen lumisokeuskohtauksen, joka vetää hulvattomuudessa vertoja Charles Chaplinin toilailuille.

Barks 6 kuva 2

Tarinassa ”Kovan onnen raha” Aku kiillottelee kolikkokokoelmaansa – ja nakkaa huolimattomuuttaan pojille jätskirahaksi korvaamattoman arvokkaan kymmenen centin kolikon! Onko aarre iäksi mennyt? Akun sinnikkyys ja nokkeluus joutuvat koetukselle, kun hän yrittää jäljittää keräilykolikkoa pitkin Ankkalinnaa.

Barks 6 kuva 3

Kaukokaipuu valtaa ankat tässä albumissa toisenkin kerran, mutta Akun unelmoima ”Talo meren rannalla” osoittautuu pettymykseksi. Myyntimiehen puheet juoksevasta vedestä, henkeäsalpaavista maisemista ja meren läheisyydestä eivät vastaa todellisuutta, mutta ankat yrittävät viihtyä uudessa torpassaan vaikka hammasta purren. Mutta onko onkeen tarttuva vihainen kilpikonna se viimeinen niitti, joka nujertaa Akun?

Barks 6 kuva 4

Carl Barksin Aku Ankka 6 sisältää sarjakuvien lisäksi Timo Ronkaisen laatiman tietoiskun tarinasta ”Jäämaan aarre”. Talvisia tunnelmia tarjoava albumi ilmestyy keskiviikkona 13.12. (sankarinsa tyyliin sopivasti), ja sen voit ostaa hyvin varustetuista lehtipisteistä sekä kirjakaupoista ja Story House Egmontin verkkokaupasta!

Barks 6 loppukuva

Avainsanat