Taavi Kassilan Mestareita ja opetuslapsia Helsingin Kirjamessuilla

26.10.2023 Tri Tuomio

Tänään käynnistyvillä Helsingin Kirjamessuilla ei unohdeta sarjakuviakaan. Messuajille on tarjolla muun muassa painotuore uusi Asterix Valkoinen iiris. Sekä uutta että vanhaa sarjakuvaa on tarjolla kymmenillä kauppiailla, joten kaikkien kynnelle kykenevien kannattaa karauttaa Messukeskukselle. Lauantaille tarjoamme aivan erityisen ohjelmatärpin, eli Taavi Kassilan Mestareita ja opetuslapsia esitellään Helsingin Kirjamessuilla Lonna-salissa kello 14:30.

Mestareita ja opetuslapsia nyt sarjakuvakaupoissa!

Taavi Kassilan jännittävä matka henkisten opettajien maailmassa avattiin albumilla Mestaria etsimässä. Tässä sarjakuvatrilogian toisessa osassa hän matkustaa Sveitsin Alpeille tapaamaan Beatles-yhtyeen guruna maailmanmaineeseen noussutta Maharishi Mahesh Yogia. Himalajan vuoristossa Taavi haastattelee Dalai-lamaa Suomen televisioon.

Rmäki haastattelee Taavia ja Katia Nokialla 22.10.2023. Vastausvuorossa Taavi. Kuva: Jaana Suorsa

Kameramiehensä kanssa Taavi jatkaa seikkailujaan joogien pääkaupunkiin, Rishikeshiin, missä hän haastattelee Hans Raj Maharajjia sekä Lucknow’hun, missä hän kohtaa kuuluisan tiedon tien opettajan, Poonjajin, joka kertoo Taaville uskomattoman tarinansa valaistumisen tavoittelusta. Suurimman vaikutuksen Taaviin tekee kuitenkin vähemmän tunnettu swami Annamalai, joka saavutti valaistumisen oman aikansa suurimman opettajan Ramana Maharshin ohjauksessa. Joukkoon mahtuu yksi suomalainenkin mestari, aivotutkija Matti Bergström, joka kertoo Taaville missä kohtaa aivoja Jumala koetaan.

Mestaria etsimässä nyt sarjakuvakaupoissa!

Haastateltavana on myös tämän matkan visualisoinut Kati Hannila, joka vastaa myös trilogian ensimmäisen osan kuvituksesta. Suosittelemme siis Kirjamessu-lauantaina Lonna-saliin lonnimista kaikille henkisestä kasvusta, buddhalaisesta perinteestä ja Taavi Kassilan uteliaasta luonteesta kiinnostuneille. Kaikki tämä ja paljon muuta, kun Taavi Kassilan Mestareita ja opetuslapsia esitellään Helsingin Kirjamessuilla.

Avainsanat