Spider-Man Jahdattu otsikkokuva

Hämähäkkimies: Jahdattu – Kravenin paluu

15.09.2023 Rmaki

Saalistaja Kraven on palannut! Ja se ei tiedä hyvää Hämähäkkimiehelle… eeppinen trilleri “Jahdattu” alkaa Hämähäkkimiehen numerossa 9/2023!

Sergei Kravinov alias Kraven on yksi Hämähäkkimiehen vanhimpia vihollisia. Hämiksen ja julman metsästäjän vihanpidon piti jo päättyä tarinassa “Kravenin viimeinen jahti”, mutta niin vain kävi, että Kraven joutui palaamaan vanhoihin kuvioihinsa — vaikkakin vastentahtoisesti. Tämän vuoden aikana Kraven on vilahtanut Hämis-tarinoissa aika ajoin, ja nyt hänen suuri operaationsa viimeinkin käynnistyy. Jos et ole lukenut “Kravenin viimeistä jahtia”, klassikkoon kannattaa ilman muuta tutustua ennen kuin loikkaa tämän uuden tarinan syövereihin. Ja kertomushan on siis saatavana hienona albumina, jota on kehuttu muun muassa Muropaketissa ja Hyllyyssä.

Spider-Man Jahdattu kuva 1


Mitä Kraven on viime aikoina puuhaillut? Elokuun numerossa kerrottiin, että Kraven oli kasvattanut itsestään liudan kloonijälkeläisiä — joiden keskinäisestä kamppailusta selvisi hengissä vain yksi. Kraven julisti henkiinjääneen metsämiehen viralliseksi “pojakseen” ja esitteli tälle alennustilaan vajonneen kuningaskuntansa Afrikassa. Tienoon rappio johtui Kravenin mukaan rikkaista salametsästäjistä, jotka sumeilematta hävittävät alueen eläinkantaa. Vaikutti kuitenkin siltä, että Kravenilla oli suunnitelmia ökymiesten varalle…

Spider-Man Jahdattu kuva 5


Vuoden mittaan Kravenin palkkaamat Urakoitsija ja Mustamuurahainen ovat jahdanneet ja vanginneet eläinteemaisia superroistoja. Heidän haaviinsa ovat jääneet Pöllö, Sarvikuono, Liskon poika Billy Connors ja monen monta Hämiksen vanhaa tuttua. Samaan aikaan Kraven on kehitellyt Ryhmä-X:n vanhan vastustajan Armottoman kanssa erilaisia aseita sekä suojakenttää, joilla kaikilla on tärkeä osa hänen suunnitelmissaan.

Spider-Man Jahdattu kuva 3

Tapahtumat lähtevät rullaamaan toden teolla, kun gangsteripomo Nuijapää värvää Mustan Kissan vapauttamaan kumppaninsa Pöllön Kravenin kynsistä. Tehtävää suorittaessaan Kissa alias Felicia Hardy muistaa tärkeitä asioita yhteisestä menneisyydestään Hämähäkkimiehen kanssa — mutta kuten arvata saattaa, pelastusoperaatio ei suju aivan ongelmitta. Hämähäkkimies puolestaan päätyy raivoisaan kaksintaisteluun Kravenin pojan kanssa. Itse Kraven tarkkailee tapahtumia syrjemmältä. Mutta mitä Lisko mahtaa tuumata, kun saa kuulla poikansa joutuneen Kravenin näppeihin?

Spider-Man Jahdattu kuva 2


Jahdattu on massiivinen tarinakokonaisuus, jota lehden nykyinen käsikirjoittaja Nick Spencer on rakentanut vuoden 2023 alusta asti. Hämähäkkimiehen ja Kravenin ohella valokiilaan kohoavat monet sarjan klassiset hahmot kuten Korppikotka ja Löyhkä sekä Gibbonin kaltaiset vähemmän tunnetut kasvot menneisyydestä. Luvassa on siis todellista herkkua Hämiksen faneille! Kertomuksen kuvittajina toimivat Humberto Ramos, Chris Bachalo, Gerardo Sandoval ja Ryan Ottley.

Spider-Man Jahdattu kuva 4


“Jahdattu” alkaa Hämähäkkimiehen numerossa 9/2023 ja huipentuu alkuvuodesta 2024. Tule mukaan jännittämään, päätyykö sankarin pää Kravenin seinälle! Spider-Man/Hämähäkkimies on myynnissä lehtipisteissä — ja lehden voi myös tilata kätevästi kotiinsa oheisesta linkistä.

Avainsanat