Carl Barksin Aku Ankka otsikkokuva

Aku Ankka peltipöksyissä

16.08.2023 Rmaki

Albumisarja Carl Barksin Aku Ankka sen kun porskuttaa – nyt kaupoista löytyy jo sarjan neljäs osa!

Moni 60- ja 70-luvun lapsi muistaa ne ilon hetket, kun viikoittaisesta Aku Ankka -lehdestä löytyi ”toivesarjaksi” nimetty sarjakuva. Vaikka kaikki eivät ehkä tienneet, että näiden toivesarjojen takana oli mies nimeltä Carl Barks, olivat ne joka kerta hauskempia ja hulvattomampia kuin muu lehden sisältö. Harva osasi silloin aavistaa, että koittaisi päivä, jolloin nämä ajattomat mestariteokset julkaistaan ihan omina albumeinaan!

Story House Egmontin tyylikkään Barks-sarjan neljännen albumin avaa Aku Ankan ja veljenpoikien lumisodasta kertova ”Rautamantteli”. Harmittomasta lumipalloleikistä kehkeytyy varsinainen kilpavarustelu, jonka tiimellyksessä herrasmiessäännöt lentävät romukoppaan. Ankanpojat rakentavat jyhkeän lumilinnan, jonka suojista he tulittavat setäparkaansa armotta – ja tämä vastaa turvautumalla natisevaan sotisopaan. Kuka voittaa kamppailun?

Carl Barksin Aku Ankka kuva 2

Aku ja veljenpoikien nokkapokalla alkaa myös tarina ”Leijat”, mutta tarinan edetessä ankat päätyvät puhaltamaan yhteen hiileen voittaakseen Ankkalinnan leijanlennätyskilpailun. Tämän tarinan myötä Aku pääsee myös toteuttamaan erästä amerikkalaisen huumorisarjakuvan kunniakasta perinnettä – eli pukeutumaan naistenvaatteisiin. Auttaako leninki Akun leijan voittoon? Lue tarina ja ota selvää!

Carl Barksin Aku Ankka kuva 3

Nykyään kovin tiitterät ja pätevät Tupu, Hupu ja Lupu osasivat uransa alkutaipaleella olla melkoisia rasavillejä – varsinkin henkilökohtainen hygienia tuntui olevan kolmikolla varsinainen kauhistus, niin myös tarinassa ”Kolme likaista ankanpoikaa”. Melkoisin kataliin metkuihin kolmikko turvautuu välttääkseen pesusammion, mutta Aku Ankka ei anna periksi ihan helposti. Mukana myös aina yhtä lutunen Pulivari!

Carl Barksin Aku Ankka kuva 4

Akun keksijänkykyjä kuvaava ”Hullu kemisti” on klassikonmaineensa ansainnut. Tarinassa Aku intoutuu kokeilemaan ankanpoikien kemistisetillä, ja tuloksena on ”akumiitti”, räjähtävän tehokas polttoaine! Hulvattomaksi kertomus muuttuu, kun päänsä täräyttänyt ankkanero ryhtyy pohtimaan, mitä tällä ihmeaineella oikein voisikaan tehdä…

Carl Barksin Aku Ankka kuva 5

Albumin kruunaa vauhdikas ”Vetinen taisto”, jossa Aku ja veljenpojat yrittävät tahollaan tienata rahaa vuokraamalla venettään. Kuten tarinan nimestäkin voi päätellä, tappeluhan siitä taas syntyy, eivätkä tässä mittelössä mitkään keinot ole liian likaisia. Kyllä nuo ankat ovat hurjaa porukkaa – ainakin silloin, kun heidän tekemisiään on kirjannut talteen Carl Barks!

Carl Barksin Aku Ankka 4 on nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa.

Avainsanat