Piko ja Fantasio sekä viidakon viiruhäntä

09.08.2023 Rmaki

Kumpi on parempi, Piko & Fantasio vaiko Marsupilami? Pidit kummasta tahansa, elokuu on sinun kuukautesi!


Uusin Piko & Fantasio sisältää aiemmin suomentamattoman Fournierin laatiman albumin vuodelta 1977. Tarinan nimi on kohtalokkaasti Kuoleman lähettiläs, ja siinä sankaripari matkustaa sumuiseen Bretagneen ystävänsä Ororean kutsusta. Viehättävä valokuvaaja ehtii kuitenkin kadota salaperäisesti ennen kuin Piko, Fantasio ja Spip ehtivät körötellä Bretagneen. Liittyykö katoaminen jotenkin alueelle rakennettuun voimalaan, jossa huhun mukaan kokeillaan mullistavaa ydinpolttoainetta?


Pikon ja Fantasion etsiessä ystäväänsä he pääsevät myös todistamaan vuoristoseudulla pidettävää taikureiden kokousta — jonka yksi osallistujista on heidän vanha tuttunsa, Itoh Kata. Jälleennäkemisen riemua hillitsevät kuitenkin paikkakunnan mystiset tapahtumat, jotka tuntuvat liittyvän salaperäiseen Ankouhin, kuoleman lähettilääseen, joka ilmaantuu tuon tuosta varoittamaan sankareita. Onko vihreäkasvoinen olento huijausta, vai aito sanansaattaja tuonpuoleisesta?


Marsupilamin metkut tuo takaisin suositun ihmeolennon, Marsupilamin. Hieno BD-albumi tarjoilee täyden setin legendaarisen Franquinin Marsupilami-sarjoja. Mukana ovat siimahännän ensi kohtaamiset metsästäjä Bring. M. Backaliven kanssa sekä jaksot, joissa hän tutustuu Sieninevan kylän ympäristöön ja saa reippaasta Pekka-pojasta itselleen ikuisen ystävän. Lisäksi tarinoissa esiintyvät Piko ja Fantasio, Sieninevan kreivi ja muut tutut — vilahtaapa tarinoissa myös eräs keltainen, mustavalkoruutukuvioitu autonkottero sekä terävänenäinen johtajahahmo, jonka haaveissa on saada sopimukset allekirjoitettua…


Kyseisestä kokoelmasta julkaistiin 80-luvulla karsittu versio silloisen Sarjis-kirjakerhon albumina, mutta nyt mukana ovat kaikki alkuteoksen hillittömät stripit. Franquinin upealla viivalla kuvittamat hupijutut tekevät Marsupilamin metkuista todellisen sarjakuva-aarteen!


Kumpi sarja on sinulle mieleen? Toki todellinen BD:n ystävä hankkii molemmat hienot albumit! Kuoleman lähettiläs sekä Marsupilamin metkut ovat nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa.

Avainsanat