Idefix ja Voittamattomat!

24.02.2023 Tri Tuomio

Asterixin ja Obelixin uskollinen kaveri hyppää nyt oman albumisarjansa sivuille! Seurakseen sisupussi saa lauman eläinystäviä, joiden kanssa kamppailu roomalaista miehittäjää ja näiden kissoja ja koiria vastaan on täynnä jännittäviä tilanteita ja koomista kohellusta. Tarjolla on siis Asterixin seikkailujen sivuilta tuttuja hahmoja, tunnelmia ja toimintaviihdettä hieman nuoremmalle väelle tuunatussa paketissa. Kurkistetaanpa nyt ensimmäisen seikkailukattauksen kansien väliin!

ⓒ Hachette Livre

Tämän albumin seikkailut perustuvat Idefixin animoituihin seikkailuihin. Kyseinen sarja on yhä matkalla täkäläisiin televisioruutuihin, mutta nämä tarinat toimivat sulavan sukkelasti myös sarjakuvitetussa formaatissa. Ensimmäinen seikkailu kantaa nimeä Carbinen pallo ja se on Yves Coulonin (kertomus) ja Philippe Fenech (kuvitus) käsialaa.

ⓒ Hachette Livre

Hahmokatraaseen tutustuminen aloitetaan räväkällä pallojahdilla. Pulu Astmatix luennoi sankarikoira Carbinen pallon historiallisesta painoarvosta. Oppitunti unohtuu hajamieliseltä Trampolinelta hetkessä ja pian arvoesine päätyykin vihollisen haltuun, kun kenraali Labienuksen kissa Monalisa ihastuu kimmoisaan leluun. Pelastusoperaatio on sekä huippujännittävä että kaoottinen.

ⓒ Hachette Livre

Parisiumin hikkavitsaus päästää herrat Matthieu Choquet ja Jean Bastide näyttämään osaamistaan. Salaperäinen hikka tarttuu sekä roomalaisten että gallien keskuudessa. Kun hikkatauti iskee Monalisaankin, niin Labienus ottaa kovat otteet käyttöön, eli päättää kaapata lääkintätaidostaan tunnetun druidin. Epäonniset legioonalaiset koirineen lähtevät druidinhakumatkalle metsään, jossa heitä odottavat Idefix taistelutovereineen. Heistä eritoten Haccapelitix pistää tuulemaan. Obelix olisi ylpeä.

ⓒ Hachette Livre

Albumin päättää Labienus, et pysty mua nappaamaan! Tarinasta vastaa Jérôme Erbin ja taide on Philippe Fenechin kynistä ja pensseleistä kotoisin. Albumista Asterix ja normannien maihinnousu tuttu Poppix saa kapinalaulujensa ansiosta roomalaisten vihat niskaansa. Tyrmä kutsuu nuorta artistia, mutta onneksi Idefixin porukasta löytyy kapinalliselle sekä henkistä että fyysistä tukea. Labienuksen sotakoirat uhkaavat jälleen kerran jäädä ilman murkinaa ja sotilaitakin taittaa odottaa komennus latriineille.

ⓒ Hachette Livre

Idefix ja Voittamattomat: Gallian karvakorvat tarjoilee siis tutulla reseptillä taiottua seikkailusarjakuvaa nuorempaan makuun. Kokeneillekin Asterix-konkareille löytyy yksityiskohtia ja historiallisia viittauksia bongattavaksi. Käännöksestä vastaa Mirka Ulanto, jonka mietteitä albumin suomentamisesta voi lukea täältä. Itse albumin löydät Lehtipisteistä, kirjakaupoista ja verkkokaupastamme, jonne johdattava linkki löytyy tuosta alapuolelta. Jos junioreille haluaa esitellä Asterixin maailmaa, niin ei pidä unohtaa tuoretta kuvakirjaa Lohikäärmeen valtakunta, joka perustuu pian valkokankaat valtaavaan elokuvaan Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa.