Lohikäärmeen valtakunta

17.02.2023 Tri Tuomio

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa saapuu elokuvateattereihin perjantaina 10. maaliskuuta. Tähän lystikkääseen elokuvaan perustuva kuvakirja ottaa pienen varaslähdön, eli Lohikäärmeen valtakunta valloittaa kirjakaupat ja Lehtipisteet jo 17. helmikuuta. Sarjakuvasta ei siis ole kyse, vaan nuoremmille lukijoille suunnatusta kuvitetusta Asterix-seikkailusta, joka toimii sekä maistiaisena elokuvan maailmasta että ihan itsenäisenä vaikkapa ääneen luettuna tarinana.

ⓒ Hachette Livre

Asterixin maailma on monelle jo tuttu ja turvallinen. Turvallisen suhteen roomalaiset saattavat tosin olla toista mieltä, eli heikäläisille on jälleen luvassa kolhu jos toinenkin.

ⓒ Hachette Livre

Kuten niin monessa Asterixin ja Obelixin seikkailussa, niin tälläkin kertaa sankarimme suuntaavat Galliasta suureen maailmaan. Kiinan keisarinnan tytär Fu Yi kaipaa tukea, turvaa ja saattajia pitkälle matkalleen takaisin Kiinaan, joten Smirgelinen hellästi ohjailema Aladobix tekee viisaan päätöksen, ja lähettää kylänsä viralliset seikkailuniilot kohti kaukomaita.

ⓒ Hachette Livre

Matka on pitkä ja täynnä vaaroja ja vanhoja tuttuja. Kohtaamme muun muassa merirosvot. Piraatit saavat enemmän tai vähemmän tervetullutta vaihtelua, kun heillä on vastassaan ga-gal-gallialaisten lisäksi myös Fu Yin henkivartijatar Tai Puu, joka taitaa pelätyn kungfun.

ⓒ Hachette Livre

Kiinassa sisäpoliittinen tilanne on mallia kuohuva, ja rikkansa rokassa on myös Caesarilla ja Rooman legioonilla. Luvassa on siis suuren luokan toimintaa ja joukkokohtauksia, romantiikkaa unohtamatta.

ⓒ Hachette Livre

Eksotiikkaakaan ei toki unohdeta. Kun kerran kaukomaille reissataan, niin maisemiakin on syytä pysähtyä ihastelemaan. Niistä (eli kuvituksesta) vastaa Fabrice Tarrin ja tunnelmallinen väritys on Thierry Mébarkin osaamista. Tarinasta (tai siis sen sovituksesta) vastaa Olivier Gay. Käännös on Mirka Ulannon käsialaa ja hänen kommenttinsa tämän albumin kääntämisestä löydät täältä.

ⓒ Hachette Livre

Elokuvan trailerin löydät täältä. Ja tässä nyt hehkutetun albumin löydät sekä Lehtipisteistä että kirjakaupoista. Ja luonnollisesti myös verkkokaupastamme. Facebook- ja Instagram-sivuillemme on tulossa elokuvaan liittyvä kilpailu, joten seurailkaahan somekanaviamme! Jos tämän tarinan puitteissa tulee Idefixiä ikävä, niin ei hätää! Ensimmäinen albumillinen Idefixin seikkailuja ilmestyy 22. helmikuuta, eli ensi keskiviikkona!