Hämähäkkimies palaa koulun penkille

25.01.2023 Rmaki

Loppuvuodesta 2022 suomalainen Hämähäkkimies-lehti juhlisti seittisankarin 60-vuotista taivalta muutamilla erikoistarinoilla, jotka eivät varsinaisesti liity Hämiksen jatkumoon. Tammikuun 2023 numerossa palataan nykyaikaan ja sen aidon, alkuperäisen sarjan eli “The Amazing Spider-Manin” tunnelmiin.

Uusista tarinoista vastaa käsikirjoittaja Nick Spencer, joka on suomalaisille lukijoille uusi nimi, mutta rapakon takana hänen työnsä Kapteeni Amerikan ja muiden Marvel-hahmojen parissa ehti kerätä runsaasti kiitosta ja kehuja, ennen kuin hänet päästettiin verkkoveijarin ohjaimiin. Spencerin tarinakaarta kuvittavat vuoden mittaan lukuisat taiteilijat, joista osa on jo aiemmin näyttänyt kykynsä Hämiksen sivuilla — mm. Chris Bachalo sekä Humberto Ramos. Ensimmäisen tarinakokonaisuuden kuvittaa Ryan Ottley, joka on aiemmin kehittänyt yhdessä Walking Dead -sarjan luojan Robert Kirkmanin kanssa supersankariparodian Invincible (joka on sivumennen sanoen päätynyt sekin tv-sarjaksi).

Bumerangi, Elektro, Iso pyörä ja Sarvikuono joutuvat kestämään Hämiksen herjoja

Peter Parkerin suuryritys Parker Industries on nyt historiaa, ja Peter työskentelee taas Daily Buglessa, tosin nykyään ihan tiedetoimittajana, rehdin Robbie Robertsonin alaisuudessa. Peter etsii uutta asuntoa, hän on paikannut välinsä J. Jonah Jamesonin kanssa, ja Mary Jane on hänkin palannut kuvioihin. Elämä siis hymyilee, vai kuinka? Väärin! Vanha kunnon Parkerin tuuri muistuttaa taas olemassaolostaan, ja Peterin arki heittää hetkessä häränpyllyä. Peterin kämppikseksi ilmaantuu epämieluisa vanha tuttu, jonka kanssa hän on ottanut yhteen monet kerrat Hämiksen trikoissa. Yllättävästä syystä Peter joutuu myös palaamaan yliopistoon, ja siellä odottaa… jaa, enpäs paljastakaan tammikuun numeron loppuylläriä!

Hämiksen Titanic-hetki!

Helppoa ei ole Hämähäkkimiehenkään housuissa. Ikään kuin se, että New Yorkin pormestarin virkaa tekee tätä nykyä sankarin vanha vihollinen Kingpin, ei olisi tarpeeksi, kaupunkiin tupsahtaa kirjaimellisesti kirkkaalta taivaalta valtaisa muukalaisparvi, eivätkä edes Kostajien yhdistetyt voimat tunnu tepsivän limaisiin hyökkääjiin. Kaiken kukkuraksi Kostajat pitävät Hämistä nyt Kingpinin kaverina, mikä ei suinkaan helpota yhteistyötä…

Mitä katala Kingpin juonii?

Vuoden 2023 Hämähäkkimies-lehdet tulevat tarjoilemaan hersyvää huumoria, huimia seikkailuja sekä ankaraa draamaa ja jopa kauhua sellaisina annoksina, että heikompia hirvittää. Monet vanhat tutut (niin ystävät kuin vihollisetkin) palaavat lehden sivuille — vuoden ensimmäisen lehden kannesta voi löytää muutamia vinkkejä tulevista käänteistä! Olit sitten vanha fani tai uusi seittisankarin ystävä, nyt on oiva hetki ryhtyä seuraamaan Hämähäkkimies-lehden menoa. Luvassa on jännittävin Hämähäkkimies-vuosi miesmuistiin!

Mikä pelastaa Hämiksen päivän? Lue Hämähäkkimies 1/2023 niin tiedät!

Avainsanat