Joulu Hämähäkkimiehen seurassa

21.12.2022 Rmaki

Joulu se on supersankareillakin — ja kun juhlia vietetään Marvel-kaikkeudessa, se tehdäänkin viimeisen päälle tyylillä.

Joulukuun Hämähäkkimies -lehti tarjoilee lukijoille varsinaisen herkkupalan. Lehden päätarinassa seittisankari singahtelee lumen peittämässä New Yorkissa: joulu on jo ovella, mutta lumikaaoksen vuoksi tiet ovat tukossa eikä jouluostoksille pääsekään noin vain. Hämähäkkimiestä liikennesumat eivät kauheasti haittaa, mutta tavalliset kaupunkilaiset ovat pulassa — muun muassa J. Jonah Jameson, joka on jättänyt lahjaostokset viime tinkaan. Arvaatteko, kenet hän lähettää tavarataloon asioimaan puolestaan? Vinkki: tyypin nimikirjaimet ovat PP.

Ikään kuin lumikaaoksessa ja Jamesonissa ei olisi tarpeeksi kestämistä, tavarataloon ilmaantuu myös Epäinhimillisistä tuttu Meduusa — eikä liehuvahiuksinen supernainen ole lainkaan juhlatuulella, päinvastoin! Onneksi paikalla on Hämähäkkimies — mutta pahaksi onneksi kyseinen Hämähäkkimies on vain supertrikoisiin pukeutunut Flash Thompson. Mahtavatko paikalle osuvat Ihmenelosten Näkymätön nainen, Kostajien Ampiainen ja Epäinhimillisten Kristalli saada tilanteen haltuun, vai kaivataanko apuun oikean Hämiksen lisäksi myös muita Ihmenelosten jäseniä?

Vauhdikkaan ja äärimmäisen tyylikkään jouluseikkailun on kirjoittanut ja kuvittanut legendaarinen Darwyn Cooke. Cooke (1962-2016) on saanut sarjakuvistaan mm. Eisner- ja Harvey-palkinnot, ja hänen elegantti piirrosjälkensä yhdistelee modernia sarjakuvakerrontaa sekä klassista, selkeää viivaa. Maailmalla Cooke tunnetaan eritoten Richard Starkin kirjoista sovittamistaan Parker-sarjakuvaromaaneista (ei sukua Peterille), suomeksi hänen töitään on julkaistu Vartijat ennen -kokoomassa.

Mutta ei siinä kaikki, sillä mitäpä olisi joulu ilman romantiikkaa ja mistelinoksia! Joulukuun Hämähäkkimiehen lisätarinana julkaistaan varsin erikoinen lyhäri, jossa sankarimme muistelee nuoruuden rakkauttaan, Gwen Stacya. Tarinan on kirjoittanut J. M. DeMatteis, joka muistetaan monista takavuosien hienoista Hämis-saagoista, varsinkin klassisesta Kravenin viimeinen jahti -tarinasta. Kaihoisan kertomuksen on kuvittanut kolmas legenda — itse John Romita Sr., joka kuvitti seittisankarin seikkailuja jo 60-luvulla.

Hämähäkkimies 12/2022 on nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa lehtipisteissä. Singahda sinäkin jouluun seittisankarin matkassa!

Avainsanat