Joulu Ankkalinnassa

02.11.2022 Rmaki

Kolmas Barksin ainutlaatuisia joulutarinoita sisältävä kokoelma on ilmestynyt! Luvassa on kirjan täydeltä upeasti piirrettyjä, vauhdikkaita ja oivaltavia tarinoita joulun ja Disneyn hengessä.

Carl Barksin joulutarinat 1958-1964 kokoaa koviin kansiin ankkataiturin loputkin jouluaiheiset tarinat. Tämän kolmannen kirjan myötä kaikki Barksin joulukertomukset ovat saatavina komeina, punakantisina opuksina.

Tällä kertaa pääsemme seuraamaan, mitä tapahtuu, kun Tupu, Hupu ja Lupu saavat Hannu Hanhelta sangen yllättävän joululahjan: täysikasvuinen poro ei oikein sovi ankkojen huusholliin, mutta veljenpojat haluaisivat kovasti pitää sarvekkaan ystävänsä. Miten uusi asukki sovitetaan ärhäkän Akun elämään?

Kirjan toisessa tarinassa Roope-setä joutuu ottamaan mittaa Huuli-Veikko Haahkasta, jonka kuullen Roope erehtyi edellisenä jouluna lupaamaan Ankkalinnalle poikkeuksellisen korkean joulukuusen. Kuusta lähdetään hakemaan Kanadasta asti… mutta Veikko puolestaan pestaa katalat Karhuveljekset varmistamaan, että kuusi ei pääse perille!

Teoksen kruunaa varsinainen harvinaisuus: Barksin vuonna 1960 Disneyn Kultaisia kirjoja varten laatima ankkatulkinta Dickensin “Joulutarinasta”. Maalatut kuvat herättävät klassikon eloon verrattomalla tavalla.

Yllämainittujen helmien lisäksi Carl Barksin joulutarinat 1958-1964 sisältää monia muita jouluaiheisia helmiä, aina Akun ja Iineksen tanssikisoista Roopen ja Akun roolinvaihtoon. Upea, 136-sivuinen kovakantinen kirja kuuluu kaikkien ankkafanien jouluun, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat