Hämis aikamatkailee! Rmäki valloittaa Porin!

21.04.2022 Tri Tuomio

Tuskin on Tampere Kupliista toivuttu, kun taas on sarjakuvafestivaalien aika! Mahtavuutta! Nyt sarjisväki suuntaa Poriin ja tämän kauniin rannikkokaupungin pääkirjastoon, jossa sarjakuvista kohkataan 22.–24. huhtikuuta. Lauteille nousee suomalaisen sarjakuvan tekijöitä ilahduttavan laajalla skaalalla. Mukana menoissa ovat muun muassa Vesa Vitikainen, Petri Hiltunen, Sari Sariola, Jiipu Uusitalo ja Tuuli Hypen. Perjantaina heti avajaisten jälkeen Spider-Man -lehteä tälläkin hetkellä luotsaava Jouko Ruokosenmäki esittelee tärkeimmät Hämähäkkimies-mestarit. Tarjolla on siis todella näppärä tapa saada selville kaikki parhaimmat Hämähäkkimies-tarinat ja tekijät niiden takana lukematta itse tuhansia ja taas tuhansia sivuja sarjakuvaa. Porin sarjakuvafestivaalin ohjelman löydät täältä!

Hämiksen huhtikuun numero ehtii ilmestyä juuri Rmäen Porin vierailun kynnyksellä 21. huhtikuuta, joten kurkistetaanpa nyt kyseisen numeron kansien väliin. Tarjoillaanko nyt tuoreinta ja trendikkäintä mahdollista seittisinkoilua, vai mennäänkö vanhoja faneja silitellen nostalgia edellä? No nythän käy niin, että käsiksestä vastaava Chip Zdarsky ja kuvitustiimi Joe Quinones, Joe Rivera ja Jordan Gibson pelaavat molemmat pesät täyteen, sillä luvassa on leuat loksauttavia käänteitä ja vinha määrä vanhoja tuttuja. Varsinkin käänneosastolla tarjoillaan takavasemmalta sellaisia koukkuja, että satunnaista lukijaa hirvittää ja tosifani tarvitsee defibrillaattoria.

Aikamatkustuskuvio tarjoillaan tällä kertaa hieman tavallisesta poikkeavin maustein. Maailmaa toki ollaan pelastamassa, kun Peter Parker, J. Jonah Jameson ja Teresa Durand suuntaavat menneisyyteen Tinurin juonia estämään. Vaan pitävätkö Tohtori Doomin antamat nuotit menneisyydessä operointiin kutinsa, vai onko luvassa entistäkin pahempia umpisolmuja?

Fanipalvelua tarjoillaan roppakaupalla, kun vanhat ja elämää nähneet hahmot kohtaavat nuoremmat minänsä. Toki tekijät käyttävät hyväkseen mahdollisuuden kahden Hämiksen toimintakohtauksiin vanhojen tuttujen konnien kimpussa. Ja konniahan todella piisaa! Spoilaamatta paras, eli jätämme nyt tämän numeron konnakatraan tarkemmin listaamatta, mutta klassikkovihulaisissa ei todellakaan säästellä. Ja juuri kun niitä erehtyy pitämään vaarattomina pelleinä, niin…

Vanhaa kunnon Marvelin hullunmyllyä on siis luvassa tässäkin Hämiksen numerossa. Stan Leen perintö elää! Mutta pystyvätkö tämän tarinan tekijät pistämään kampoihin kautta aikojen merkittävimmille Hämismaakareille, kuten vaikkapa Steve Ditkolle ja Todd McFarlanelle? Rmäen mielipide tästä on tarjolla Porissa, joten Hämis 4/2022 pikana Lehtipisteeltä tai eteisen lattialta/postilaatikosta matkalukemiseksi ja kokka kohti länttä siis! Porin festareiden Facebook-sivut löydät täältä ja Instan täältä. Ja Hämiksen tilauslinkin löydät tuosta alapuolelta.