Story House Egmont ja KVAAK Kirja käynnistävät Wally Woodin sarjakuvakokoelman rahoituskampanjan

26.03.2022 Rmaki
Alustava kansikuva Story House Egmontin ja KVAAK kirjan julkaisuun

Amerikansuomalainen Wallace Wood (s. 1927, k. 1981) on yksi Yhdysvaltojen arvostetuimpia sarjakuvataiteilijoita. Wood piirsi 40-luvun lopulta alkaen rikos-, kauhu- ja tieteissarjakuvia moniin eri julkaisuihin, ja hänet tunnettiin huikean tarkasta viivasta sekä pistämättömän sujuvasta kuvakerronnasta. Wood oli monin tavoin aikaansa edellä: hän oli muun muassa julkaisemassa ensimmäistä omakustannesarjakuvaa USA:ssa jo vuonna 1966, tuomassa sarjakuvaromaanin käsitettä Yhdysvaltoihin 1970-luvulla ja uudistamassa Marvelin maineikasta Daredevil-sarjaa siihen muotoon, jollaisena se tänä päivänä tunnetaan. Wood tunsi Kari Suomalaisen ja kävi myös aikanaan Suomessa vierailemassa.

Monet Woodin hienoimmista töistä kuvaavat historiallisia tapahtumia

Woodin sarjakuvia on julkaistu suomeksi aikanaan mm. Shokki-lehdessä, mutta aiemmin niitä ei ole koottu omaksi teoksekseen. Story House Egmont ja KVAAK Kirja käynnistävät joukkorahoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa Wood-kokoelmakirjan julkaisemiseksi. Mikäli tavoitesumma saavutetaan, teos Wally Wood: Verta ja väristyksiä julkaistaan vuoden 2022 lopulla. Kampanja toteutetaan Mesenaatti.me -joukkorahoitusalustan kautta. Kirjaan on koottu Woodin parhaita legendaariselle EC-kustantamolle laatimia scifi-, kauhu- ja sotasarjakuvia vuosien varrelta. Suurinta osaa kirjan sarjoista ei ole aiemmin julkaistu suomeksi.

Jätti-Kauhussa julkaistu mökkitrilleri on yksi Woodin hienoimpia teoksia, ja se on sovitettu myös televisioelokuvaksi

Kampanjaan osallistuvat rahoittajat voivat kokoelmateoksen lisäksi ostaa myös hienoja keräilytuotteita sekä Wood-henkisiä originaaleja tunnetuilta sarjakuvataiteilijoilta.
Kampanjalinkki avautuu lauantaina 26.3. kello 14. https://mesenaatti.me/2436/

Rähinä päälle! Osallistu sinäkin ainutlaatuiseen kampanjaan!

Avainsanat