Verkkoveijarin uudet tuulet!

23.11.2021 Rmaki

Kesällä 2021 suomalaisessa Hämähäkkimies-lehdessä päättyi käsikirjoittaja Dan Slottin pitkä rupeama sankarin parissa. Slottin massiivinen, pääosin amerikkalaiseen Amazing Spider-Man -lehteen laatima tarina saatiin kunnialla päätökseen, mutta lehti ei todellakaan jäänyt lepäämään sen jälkeen laakereillaan.

Numerossa 10/2021 suomalainen Hämis siirtyi julkaisemaan amerikkalaisen Peter Parker: The Spectacular Spider-Man -lehden kertomuksia. Peter Parker (tai tuttavallisemmin PPTSSM) on se “toinen” seittisankarin edesottamuksista kertova sarjakuvalehti, ja monet hahmon klassisimmista tarinoista on julkaistu nimenomaan tässä lehdessä.

Hämis nauttii Rautasydämen kyydistä

Amerikkalainen PPTSSM lanseerattiin vuonna 1976. Sarjan alkupää koottiin aikanaan Egmontin mustavalkoisen IHMESARJA-pokkarin numeroon 11, ja myöhempiä kokonaisuuksia on julkaistu Hämis-lehdessä 80-luvulta alkaen. PPTSSM:n huippuhetkiin kuuluvat mm. Viitan ja Tikarin ensiesiintyminen, Mustan Kissan ja Hämiksen romanssi, Tohtori Mustekalan ja Pöllön verinen sota sekä hyytävä “Jean DeWolffin kuolema” -kertomus.

Varjoissa vaanii… Kingpin


Peter Parker -lehden tarinoita ovat väsänneet monet maineikkaat tekijät: Gerry Conway, Bill Mantlo, Ed Hannigan, Peter David, J. M. DeMatteis, Sal Buscema, Paul Jenkins, Mark Buckingham… ja piirsipä eräs nuorukainen nimeltä Frank Miller ensimmäisen Daredevil-tarinansa nimenomaan PPTSSM:n sivuille!

Taistelu Tinuria vastaan äityy hurjaksi

Lehden tuoreista tarinoista vastaavat käsikirjoittaja Chip Zdarsky ja kuvittaja Adam Kubert. Zdarsky on kirjoittanut (ja myös piirtänyt) sarjakuvia vuodesta 2000 alkaen, Marvelille hän on kirjoittanut Hämiksen lisäksi Daredeviliä sekä Howard the Duckia. Adam on maineikkaan Joe Kubertin poika, ja hänet tunnetaan erityisesti töistään Wolverinen, Hulkin sekä Ryhmä-X:n parissa.

Numerosta 10/2021 alkanut huima, jännittävä ja hulvaton seikkailu vie Hämiksen salaliittojen, vakoilun ja teknologisten keppostelujen maailmaan. Apunaan sankarilla on Ihmenelosten Liekki sekä “sisarensa” Teresa Parker, ja apu onkin tarpeen, sillä vastavoimina häärivät Y.P.K.V.V:n hämäräperäinen osasto “Harmaaterä”, Kingpin, Tinuri ja monet muut klassiset pahikset. Seikkailu huipentuu numeroon 3/2022, jossa julkaisemme amerikkalaisen Peter Parkerin juhlanumeron 300. Ja sen jälkeen vasta ovelia koukkuja onkin luvassa… mutta niistä lisää ensi keväällä!

Avainsanat