Tiger Jackin metsästys

01.10.2021 Tri Tuomio

Tämän syksyn Maxi-Tex sisältää kaksi lännenseikkaillua, joista ensimmäinen tarjoilee ruudinkatkuista toimintaa Wyomingin lumisissa havumetsissä ja jälkimmäinen Arizonan armottoman auringon alla. Olisihan se ollutkin tylsää, jos tuplakattauksen molemmat tarinat olisivat tarjoilleet täsmälleen samoja maisemia. Villistä lännestä on moneksi!

Tämä Maxi korkataan Pasquale Rujun juonimalla ja Ugolino Cossun kuvittamalla tarinalla Tiger Jackin metsästys. Tiger Jack on matkalla Blackfootien kylään, mutta hieman ennen sankarimme saapumista kyseiseen kylään hyökkää joukko orjakauppiaita, jotka ryöstävät kylän nuoret naiset.

Tiger Jack lähtee ihmiskauppiaiden jäljille muutaman nuoren intiaanisoturin kanssa, mutta vastapuoli osoittautuu pian ylivoimaiseksi ja armottomaksi. Armoton tosin on myös lumisessa havumetsässä saalistaan jäljittävä Tiger Jack. Saaliin ja metsästäjän roolit vaihtuvat tässä seikkailussa taajaan, joten lukijalle on luvassa harmaita hiuksia ja huolella pureskellut kynnet.

Ruju keksii tekemistä myös herroille Willer ja Carson, joten tämä seikkailu ei siis ole Tiger Jackin yhden miehen show. Ruju tasapainottaakin Tiger Jackin seikkailun synkkää ja vakavaa tunnelmaa korostamalla Texin ja Kitin sanailun ja ylenpalttisen pätevyyden humoristista puolta. Allekirjoittanut toteaa ratkaisun toimivaksi ja italolänkkärien parhaita perinteitä kunnioittavaksi. Cossun kaunis ja varma jälki silaa paketin.

Vuosikymmenien kokemuksella tuotettua varmaa ja kaunista sarjakuvataidetta tarjoaa myös tämän Maxin kakkosseikkailu Ennustajanaisen myrkky. Tarinasta vastaa tälläkin kertaa Ruju, mutta kuvitusvastuu siirtyy todellisen veteraanin harteille. Kahdeksankymppinen Romano Felmang on seikkailusarjakuvan todellisia tekijämiehiä ja tuttu muun muassa Mustanaamion lukijoille. Taustatukea tämän seikkailun toteuttamisessa on tarjoillut Germano Ferri.

Tämäkin kokenut kolmikko ammentaa aineksensa spagettiwesternien aarrelaarista, joten luvassa on lähes yliluonnollisen hemaiseva kaunotar, jonka korteista lukema kohtalo ei miellytä psykoottista pistoleroa. Ennustuksen palkka on verinen ja raivokkaan naisen kosto vielä verisempi. Ruumiita tuleekin tässä tarinassa lähes kohtuuttomalta tuntuva määrä.

Tappajalla ja tämän rosvojoukolla on jo valmiiksi perässä kaksi Texasin rangeria, joita tarinamme kaunotar siis ohjailee oikeaan suuntaan. Ja onhan se aina mukavaa, kun Kit Carson pääsee esittelemään flirttailijan taitojaan. Ajojahdin kanssa tosin on kiire, sillä Bill Gunnig ei juuri pihistele vastaantulijoihin upottamissaan lyijymäärissä, ja tilanne on menossa vain ja ainoastaan pahempaan suuntaa. Osuvasti lopullinen välienselvittely tapahtuukin legendaarisen Tombstonen kaduilla.


Suosittelemme tätä Maxi-Texiä kaikille, jotka kaipaavat realistista toimintaa lumisissa havumetsissä, mutta arvostavat myös naiskauneutta ja psykoottisen tappajan veristä kujanjuoksua. Tiger Jackin metsästys löytyy Lehtipisteistä ja sarjakuvakaupoista 6. lokakuuta. Kotoaan poistumatta tämän tymäkän tuplaseikkailun voi hankkia tuosta alapuolelta löytyvää linkkiä klikkaamalla.