Lännentie jatkuu… muistakaa Alamo!

08.09.2021 Rmaki

Lännentie Kronikka 1:ssä Amerikan mantereelle poikasena saapunut Brett McDonald on varttunut salskeaksi mieheksi, jolla on oma tila, rakastava vaimo ja topakka pieni poika. McDonald uskoo jättäneensä seikkailut taakseen ja nautti rauhallisesta elämästä perheensa seurassa.

Pat McDonald kohtaa Kit Carsonin!

Brettin poika Pat McDonald ei kuitenkaan ole kiinnostunut maanviljelystä, vaan hän kaipaa seikkailuja ja haaveilee ryhtyvänsä rangeriksi. Karattuaan kotoa hän törmää Kit Carsoniin (HUOM: joka ei kuitenkaan ole se Tex Willeristä tuttu hahmo) ja saa varsin nopeasti huomata, että sankarina olemiseen tarvitaan muutakin kuin huimapäistä asennetta ja nuoruuden intoa.

Nuori Pat saa huomata, että sankarin elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista.

Kun sota Meksikon kanssa kiihtyy, Brett McDonaldkin joutuu jättämään kotiseutunsa ja hakemaan turvaa Alamon linnoituksesta. Kuten historiansa lukeneet tietävät, Alamon tarjoama turva ei ollut kovin pitkäaikainen.
Alamon taistelu käytiin helmi-maaliskuussa vuonna 1836 osana Texasin vallankumousta, jossa vastakkain olivat texasilaiset puolustajat sekä meksikolaiset sotilaat. Taisteluun osallistuivat muun muassa Davy Crockett ja Jim Bowie, joista on sittemmin tullut legendaarisia hahmoja.

Davy Crockett kumppaineen valmistautuu taistelemaan viimeiseen hengenvetoon saakka.

Kaksitoista päivää kestäneen piirityksen jälkeen kenraali Santa Annan armeija valtasi Alamon linnoituksen. Taistelussa kuoli 189 texasilaista, ja kirvelevä tappio innoitti texasilaiset nujertamaan Santa Annan johtamat meksikolaisjoukot San Jacinton taistelussa saman vuoden huhtikuussa. Perimätiedon mukaan kyseisessä taistelussa käytettiin sotahuutona kaikkien tuntemaa komentoa, “Muistakaa Alamo!”

Kun Pat varttuu, hän vuorostaan pääsee opastamaan nuoria sankarinalkuja.

Fakta ja fiktio limittyvät jälleen saumattomasti Lännentien sivuilla. Lännentie Kronikka 2 ilmestyy 8.9.2021 ja se sisältää kertomukset Alamo sekä Comancherot. Osta napakka pokkari omaksesi lähimmästä hyvin varustetusta lehtipisteestä! Ja jos ensimmäinen Kronikka jäi hankkimatta, sen voit ostaa allaolevasta linkistä!

Avainsanat