JIIHAA! Lännentie kutsuu jälleen!

07.07.2021 Rmaki

Kuuman kesän kunniaksi legendaarinen ja kovasti toivottu sarjakuvapokkari Lännentie palaa taas lehtipisteisiin. Heinäkuussa käynnistyvä Lännentie Kronikka tarjoilee joka numerossa lukijoille peräti 192 sivua mustavalkoista, klassista lännensarjakuvaa. Jokainen pokkari sisältää kaksi alkuperäistä Lännentie-numeroa, joista osa on jo keräilyharvinaisuuksia. Olitpa sitten sarjan fani jo vanhastaan tahi vasta tutustumassa siihen, Lännentie Kronikka on oiva tapa hankkia hyllyysi sarjakuvaklassikko, jonka pariin palaat varmasti useaan otteeseen.

Alkuperäinen Lännentie ilmestyi 96-sivuisina mustavalkopokkareina Suomessa vuosina 1975-1988. Sarjan tarinat julkaistiin alun perin nimellä “Storia del West” italialaisessa Collana Rodeo -lehdessä. Lännentietä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista lännensarjakuvista, eikä syyttä, sillä se poikkeaa monin tavoin perinteisistä länkkäriseikkailuista.
Lännentien tarina saa alkunsa vuonna 1804, kun nuori Brett McDonald saapuu Amerikkaan etsimään onneaan. Hyvin pian nuorukainen huomaa, että elämä uudessa maailmassa on täynnä haasteita, joiden selättäminen vaatii sisua, kestävyyttä ja neuvokkuutta. Matkatessaan kohti länttä McDonald kohtaa monia historiallisia henkilöitä, kuten Davy Crockettin, William Clarkin ja Tecumsehin.

Toisin kuin lännensarjat yleensä, Lännentie ei keskity kuvaamaan vain yhden sankarin seikkailuja. Sarjan edetessä maisemat ja henkilöhahmot vaihtuvat, ja vaikka kertomukset sisältävät vauhdikasta seikkailua ja mielikuvituksellisia urotekoja, niiden taustana kulkee kaiken aikaa historiallinen totuus lännen valloituksesta, jota kuvataan aika ajoin myös alkuperäiskansojen näkökulmasta.


Sarjan käsikirjoituksista vastaa Gino D’Antonio, kuvittajina toimivat mm. Renzo Calegari, Renato Polese sekä Louis Bermejo. Ensimmäinen Lännentie Kronikka ilmestyy lehtipisteisiin 7.7. ja se sisältää kertomukset Kohti tuntematonta sekä Suuri joki. Lähde mukaan valloittamaan länttä heti ensi numerosta alkaen!

Avainsanat