Viekö Musta hevonen Finlandian?

19.02.2021 Tri Tuomio

Kuluvan viikon suurin sarjakuvauutinen tässä maassa oli tietenkin Sarjakuva-Finlandiasta kisaavan kymmenikön julkistaminen. Esiraati on siis työnsä tehty ja Mato Valtonen pääsee aloittamaan luku-urakkansa. Tämän tallin julkaisuista Finlandiasta kisaa Samsonin Musta hevonen -albumi Vuokrakolmio Bermudalla. Luodaanpa finaaliin pääsyn kunniaksi katsaus kyseisen albumin sisuksiin. Keille kaikille uskallammekaan suositella Vuokrakolmiota Bermudalla?

Vastaus: kenelle tahansa, jolla on hyvät hoksottimet ja laaja huumorintaju. Käytämme tämän asian todistamiseen yhdeksän kuvaesimerkkiä ja aloitamme romantikoista. Heikin ja Helkan parisuhde tuntuu olevan vakaalla pohjalla, vaikka Heikki ajoittain ottaakin tarpeettomia riskejä romantillisen käyttäytymisen jalolla saralla.

Jos kokee olevansa aivan tavattoman onnettomuusherkkä ja kohtalon kolhima, niin Musta hevonen lohduttaa tai ainakin tarjoaa hengenheimolaisen. Uljaasti harja hulmuten on hyvä suunnata ojasta kohti allikkoa. Upposuon kautta, tietenkin.

Sarkasmi on taitolaji, jossa Samson eli Samuli Lintula loistaa kuin viistoon hiottu timantti.

Sanatarkkuus ja asioiden kirjaimellisesti ottaminen ovat Mustan hevosen maailmassa mainioita huumorin lähteitä.

Vakaviakin aiheita sivutaan. Nukahtamisvaikeudet ovat Heikki Hevoselle säännöllinen riesa.

Sankarimme intohimoinen suhtautuminen kahviin saa myös paljon ruututilaa. Lieneekö kofeiiniaddiktiolla jotain yhteyttä nukkumishommien kummallisuuksiin?

Muun muasssa musiikki- ja urheiluniiloillekin on herkullisia täsmäkaskuja tarjolla.

Mitä harmaimmastakin arjesta huumoria tislaava Musta hevonen toimii siis tylsän päivän piristäjänä kuin kupillinen kaakaolla ladattua tummapaahtoista. Jos yleinen äkkivääräily, strippisarjakuvan formaatilla leikittely ja lempeän musta huumori maistuvat, niin Mustan hevosen seurassa on tarjolla hulvattomien hetkien sarjatulta jo useamman albumin verran.

Allekirjoittanut uskaltaa jo luvata Samsonin haastattelun näille sivuille lähitulevaisuudessa, joten tarkkailkaahan tätä blogiamme!

Vuokrakolmio Bermudalla ja muut Musta hevonen -albumit helmikuun loppuun saakka verkkokaupastamme 15 % alennuksella tarjouskoodilla: finlandia

Avainsanat