Zombeja, Stukia ja talvista toimintaa!

05.02.2021 Tri Tuomio

Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, mutta pakkanenkin tykittelee melko kunnianhimoiset lukemat mittariin. On siis mitä mainioin sää ulkoilmassa reippailulle, mutta jos pakkasessa puhkuminen ei jostain syystä napostele, niin aina voi kääriytyä viltin uumeniin sarjakuvia kuluttamaan. Napataanpa lukuvinkkimielessä tämän tarinatalon tuoreimmasta sadosta vuoden ensimmäinen Korkeajännitys kouraan ja kurkistetaan sen konepellin alle. Luvassa on sotaviihdettä laajalla skaalalla – Stukia aavikolla, zombeja Norjassa, raunioita viidakossa ja sissitoimintaa Siperiassa!

Kattauksen avaa Stukia sieppaamassa, joka polkaistaan käyntiin luokkasotatunnelmilla. Työväenluokkaa edustavaa upseeri saa vihiä aavikolla noutajaansa odottavasta epäonnisesta Stuka-laivueesta, joka tässä vaiheessa sotaa kiinnostaisi kovasti brittitiedemiehiä.

Everstin epäluuloista huolimatta Stuka-jahti alkaa. Oppaaksi värväytyy saksalaislentäjä, mutta kannattaako veijariin luottaa? Ja pystyvätkö britit luottamaan edes toisiinsa? Ja löytyvätkö Stukat lentokuntoisina? Kaikki tämä selviää pokkariin sijoittamalla! Tarinan juoni kasaan Andrew Knighton ja kuvituksen kynäilivät ja tussasivat Muller ja Klacik.

Kauhutunnelmia Korkkareihinsa kaipaaville on tarjolla hieman erikoisempi herkkupala, sillä Elävät kuolleet heittää brittikommandot Norjaan. Tarkasti vartioidussa salaisessa tehtaassa huhutaan valmisteltavan atomiasetta, mutta liikkuupa projektista sitäkin karmivampaa huhuntynkää, sillä vastarintaliikkeen mukaan natsitiedemiehet virittelevät pommien sijaan elävien kuolleiden armeijaa.

Tuskin tulee siis yllätyksenä, että pääsemme ihailemaan natsizombeja. Natsizombit ovat yleensäkin parhaita zombeja, koska ne todellakin ansaitsevat tulla kahteen kertaan lahdatuiksi. Georgia Standen Battle virittelee kauhutunnelmat ja Vicente Alcazar kuvittaa ne.

Labyrintti heittää meidät pohjoisen havumetsistä Burman viidakoihin. Juonikuvio pohjaa vanhaan tuttuun älypää jermujen joukossa -asetelmaan. Arkeologi pääsee siis sotkemaan japanilaisten ja saksalaisten kuvioita, vaan kykeneekö tiedemies uhraamaan tieteellisen uteliaisuutensa sotilaalliselle kunnianhimolle?

Tarinasta vastaa Dominic Teague ja kuvitus on vanhan tutun parivaljakon Morhain ja Defeo käsialaa. Tarinaa ei suositella klaustrofobiasta kärsiville labyrinttien vihaajille.

Sokerina pohjalla värjöttelee Talvinen taistelu, joka vilauttaa meille Falklandin sotaakin. Olemme siis 80-luvulla ja tarina käynnistellään talvisissa tunnelmissa, kun merijalkaväen kovanaamat koulivat ilmavoimien erikoisjoukkojen kovanaamoja. Kovanaamojen nokkapokkaa siis luvassa. Ja suomalaista lukijaa huvittavia koulutusmetodeja.

Kunhan brittipuolen päähenkilöt on tehty lukijoille tutuiksi, niin Mike Knowles (tarina) ja Denis McLoughlin (kuvitus) heittävät hahmorevohkansa Siperian hankien keskelle. Neuvostoliitto hajoilee liitoksistaan ja vanhaa valtaa kannattava upseeri kaappaa panttivangikseen kokonaisen vankileirin. Mukana menossa ovat myös Spetsnaz-erikoisjoukot.

Korkeajännitys 1/2021 tarjoilee siis sotaviihdettä laajalla haarukalla ja mustavalkoisuutta kaihtamatta. Tämä Talvinen taistelu löytyy Lehtipisteistä juuri nyt. Jos pikamarssi Lehtipisteelle tuntuu liian vaivalloiselta ja vaaralliselta operaatiolta, niin kannattaa tilata Korkkari kotiin kannettuna klikkailemalla tuosta alapuolelta!