Nemi tuo valoa syksyyn!

25.09.2020 Tri Tuomio

Päivän pituus on tänään 11h 57min. Se on menoa sitten. Pimeys voittaa valon puoleksi vuodeksi. Onneksi on sarjakuvia. Syysmasennusta voi torjua vaikkapa Nemin seuralla. Lise Myhren kehittelemä hevineito kohortteineen on mitä mainiointa seuraa sekä elämän ylä- että alamäissä. Tällä kertaa hehkuttelemme siis tämän syksyn Nemi-albumia Valoa pimeään!, joka on muutenkin mukavasti ajan hermolla sisältäessään muun muassa koronakaranteenia lusiville suunnattua huumoria.

Fantasian ystäville tämäkin Nemi tarjoillee jälleen useita makoisia huumorikarkkeja rouskuteltavaksi. Game of Thronesin loppu saa useampiakin sivalluksia. Tässä yksi niistä.

Nemin maailmassa on vuonna 2020 ahmittu televisiosarjoja enemmänkin. Esimerkiksi spoilaajat kokevat kovia, mutta televisiosarjansa vakavasti ottaville on tarjolla empatiaa.

Tykätyissä sarjoissa ollaan kovin mukavasti ajan hermolla…

Tämä Nemi ei mene kuitenkaan pelkäksi television katseluksi. Sarjan hahmokaartin lisääntyessä Nemi pääsee esittelemään osaamistaan lastenhoidon jalolla saralla.

Ja hyvinhän sekin puuha tuntuu Montoyan mimsyltä onnistuvan.

Tuttuun tapaan saamme mielenkiintoisia tiedonmurusia eläinmaailman ihmeellisistä asioista.

Mietelauseet merkkihenkilöiltä ovat myös mukana.

Häijyimmät heitot säästetään jälleen Ofelialle. Onneksi Nemikin jaksaa yhä olla piikikäs, mutta Ofelia hoitelee mustaakin mustemman huumorin.

Osaa Ofeliakin olla killti. Joululahjavinkitkin tulevat ajankohtaan sopivalla kierteellä.

Tässä alkaa olla albumimaistiaisia jo siinä määrin, että ähky uhkaa. Päätämme siis hehkutuksen tällä kertaa tähän. Itse albumin löydät sarjakuvakaupasta tai Lehtipisteeltä. Tai meidän verkkokaupasta, jonne onkin linkki tuossa alapuolella. Jos korona on kiristänut kukkaron nyörit äärimmilleen, niin kirjastoja kannattaa käyttää hyväksi. Niin Nemikin tekisi.

Avainsanat