Loistavaakin loistavampi lännenseikkailu

10.11.2017 Tri Tuomio

Loistava lainsuojaton on jälleen yksi esimerkki siitä järkähtämättömästä tosiasiasta, että Tex-suuralbumi on hinnan ja laadun suhteeltaan todennäköisesti paras sarjakuvatuote tässä maassa. Ylimääräisen bonuksena on tarjolla virkistävästi Texin perusseikkailuista poikkeavaa meininkiä. Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä hahmo on ikäisekseen vetreässä kunnossa, mutta ajoittaiset nuorennusleikkaukset virkistävät silti. Loistava lainsuojaton tarjoileekin meille nuoremman ja villimmän Tex Willerin.

Kuvittajavieras on jälleen Bonellin omasta tallista. Stefano Andreucci on kauhusarjakuvan erikoismiehiä (muun muassa Dampyr), eli synkkien varjojen ammattilainen heitetään keskelle auringon paahtamaa autiomaata Tex seuranaan. Tämä resepti on ennenkin tarjonnut roimasti silmäkarkkia, eikä pettymystä ole tarjolla tälläkään kertaa. Mestaripiirtäjä pistää parastaan, autiomaa hehkuu ja luonnosmaisuudesta ei ole jälkeäkään. Andreucci kuuluu siis yksityiskohdilla herkuttelevien taiteilijoiden harvalukuiseen kastiin. Hahmokaartin kasvojen uurteissa ja vaatteiden yksityiskohdissa riittää ihmeteltävää siis. Statistitkin ovat yksilöitä, kun Andreucci pistää tuulemaan.

Kirjoituspuolella parastaan pistää vanha tuttu Mauro Boselli. Suuralbumeissa ei lepsuilla, joten nyt on perinteisessä takaa-ajotarinassa tavaton määrä jyrkkiä mutkia ja tiiviitä tunnelmia. Hahmokaartin Boselli pitää aisoissa, eli nuori Tex saa taustatuekseen ja/tai riesoikseen vanhan jäärän ja nuoren tulisielun ja pari muuta matkan varrelta mukaan tarttuvaa jännittävää tapausta. Jopa naiskauneutta on luvassa.

Texeissä on yleensä yksi kaunotar per tarina, jos sitäkään, mutta tällä kertaa Boselli ja Andreucci ovat olleet hövelillä tuulella. Tämä apassikaunotar vie varmasti mieslukijoiden sydämet. Ainakin Tex kumppaneineen on helisemässä.

Juonta emme lähde isommin kuvailemaan, koska spoilaamatta paras. Nuori ja lainsuojaton Tex on siis kiipelissä, mutta tällä kertaa ei omasta syystään. Kultaryöstön oikea syyllinen uhkaa päästä karkuun lynkkauspartion jahdatessa Texiä, joten maineenpuhdistusoperaatio hoituu vanhoin tutuin välinein, eli sankarimme puolesta puhuvat Colt, Winchester ja nyrkit.

Sokerina pohjalla Sergio Leonen malliin tunnelmoiva ja viipyilevä kuusintaistelu. Kyllä, kuusintaistelu. Kaksi vastaan neljä lienee kuusintaistelu, eikö?

224 sivua parasta mahdollista lännensarjakuvaa siis tarjolla. Tämä albumi pääsi yllättämään hyvyydellään jopa jo kaiken mahdollisen Tex-viihteen suurennuslasilla tahkonneet suuren luokan fanit. Eli todellakin suosittelemme isänpäiväylläriksi, pikkujoulupakettiin tai kuusen alle.

Loistava lainsuojaton myynnissä juuri nyt Lehtipisteissä ja sarjakuvakauppiailla!

Tilaa Loistava lainsuojaton täältä!

Avainsanat