Pikku Närhi finalistiehdokkaana Eisner Awardseissa!

27.04.2015 Tri Tuomio
Lauri ja Jaakko Ahosen sarjakuvaromaani Pikku Närhi jatkaa voittokulkuaan, nyt Amerikassa.

Amerikkalainen Will Eisner Comic Industry Awards, joka usein tunnetaan lyhyemmällä nimellä Eisner Awards, on vuotuinen sarjakuvapalkinto. Sarjakuvalegenda Will Eisnerin mukaan nimettyä palkintoa on jaettu vuodesta 1988 alkaen, nykyään noin 30 eri kategoriassa ja se on eräänlainen sarjakuvan vastine elokuvan Oscar-palkinnoille. Vuoden 2015 finalistiehdokkaat julkistettiin San Diegon Comic Conissa huhtikuussa.
tomukansi.jpg
Dark Horse -kustantamon julkaisema Pikku Närhen käännös Jaybird on finalistiehdokkaana peräti kahdessa kategoriassa: Paras käännösjulkaisu kansainvälisestä materiaalista (Best U.S Edition of International Material) ja Paras maalauksellinen kuvitus sisäsivuilla (Best painter/multimedia Artist (interior art)). Voittajat julkistetaan Italiassa, Luccan sarjakuvafestivaaleilla heinäkuussa 2015.

Pikku Närhen siivet ovat kantaneet hyvin pitkälle. Muumisarjakuvien kokoelmat ovat olleet tätä ennen ainoat suomalaiset ehdokkaat kisassa.

Alunperin Pikku Närhen julkaisi Egmont Kustannus Suomessa vuonna 2012. Sen jälkeen kirja on niittänyt mainetta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Teos palkittiin Sarjakuva-Finlandialla 2013, Grafian Kultahuippu-palkinnolla 2013 ja Italiassa Luccan sarjakuvafestivaalien parhaan sarjakuvaromaanin palkinnolla 2014.

http://www.comic-con.org/awards/2015-eisner-award-nominations

Avainsanat