Sarjakuvia kesään!

09.06.2023 Tri Tuomio

Sarjakuvat kuuluvat kesään. Joko sarjiskaupoista hamstrattuina, Lehtipisteiltä noukittuina tai tilaajalle kotiin kannettuina. Helteitä luvataan jo ensi viikolle, joten hehkutellaanpa sen kunniaksi tilattavien sarjakuvalehtien valikoimaamme. Asettelemme nämä vinkit ilmestymisjärjestykseen, niin osaatte sitten olla tarkkoina Lehtipisteillä tai tilauspainikkeen kanssa.

Ensimmäinen esiteltävä lukemisto ehtikin jo ilmestyä, eli Lännentie Kronikka 12 tärähti Lehtipisteisiin 24. toukokuuta. Tämä historiaa ja fiktiota sekoittava länneneepos on näköispainettua herkkua, eli seikkailut tarjoillaan 70- ja 80-luvuilta tutussa asussa, mutta ilman antikvariaattien penkomista ja keräilyhinnoilla kuritettua kukkaroa. Jos joku Lännentie Kronikan numero on unohtunut Lehtipisteen hyllylle, niin ei hätää – verkkokauppamme paikkaa tämän ikävän aukon sarjishyllyssä! Ja jatkossa ei tätä unohtelun vaaraa ole olemassakaan, kun pistää kestotilauksen tulille. Se onnistuu tuota alla pönöttävää linkkiä klikkaamalla. Ja juuri nyt on aika komea kampanjatarjous tyrkyllä!

Tex Willer 8/2023 karauttaa Lehtipisteisiin 14. kesäkuuta ja niillä tienoin se myös sukeltaa tilaajien postiluukuista. Kyseisessä numerossa päättyy kolmen numeron pitkä tarina, jonka konnakaartia tulee jatkossa ikävä. Sen verran hienoja häijyläisiä on ollut tarjolla. Olettaen tietenkin, että konnat päätyvät Boot Hillin multiin. Harvinaisen hienosti kirjoitettua ja etenkin taiteiltua lännenviihdettä on tarjonnut tämä seikkailu! Heinäkuun alussa ilmestyvässä numerossa 9 vaihtuvat sekä tunnelma että ympäristö, kun pohjoisista erämaista ja raa’asta realismista siirrymme aavikon auringon alle ja kauhulla maustettuun hirviöjahtiin. Chupacabroja luvassa!

Aina maittavaa Marvelin menoa ja meininkiä on tarjolla juhannuksen korvilla, kun Spider–Man 6/2023 singahtaa tyrkylle 21. kesäkuuta. Edellisessä numerossa päästiin jo hieman nauttimaan Peter Parkerin monimutkaisista naiskuvioista. Ja jokin kertoo allekirjoittaneelle, että lisää mutkia on luvassa. Ja jos tykkäämiskuviot eivät ole riittävän räjähdysherkkiä, niin superkonnilla riittää arsenaalia. Vanha fani-inhokki/suosikki J. Jonah Jameson heiluu myös kuvioissa. Jokin kertoo allekirjoittaneelle myös, että heinäkuun numero ei ilmesty tarpeeksi nopeasti.

Tämä blogimme on pyhitetty aikuisempaan makuun suunnatulle sarjakuvalle, mutta näin kesän kunniaksi otamme muksut mukaan kyytiin. Eli matka- ja mökkiluettavaksi kannattaa napata Bamse aka Maailman Vahvin Nalle. Tämän vuoden kymmenes numero ilmestyy 28. kesäkuuta ja luvassa on lapsille soveltuvan menon ja meiningin lisäksi myös maininkeja, eli merellistä seikkailua merirosvoineen. Mainio tapa aloittaa nuorison sarjakuvakasvatus!

Nuori Tex Willer ei edelleenkään osoita hyytymisen merkkejä. Uusi 12 kertaa vuodessa ilmestyvä sarjakuvalehti oli muutama vuosi sitten todellinen ihmetyksen aihe ja tasaisen tappava tahti jatkuu, sillä nuori Tex seikkailee kerran kuussa myös vuonna 2024. Nuoren Texin seikkailuissa on myös helppo pysyä kärryillä, sillä vanhat numerot ja vuosikerrat löytyvät verkkokaupastamme. Muy bien! Seuraava numero ilmestyy 5. heinäkuuta ja konnina häärää ikäviä kaapuniekkoja.

Tämä hehkutus on hyvä päättää todelliseen mökkilukemistoklassikkoon, eli Korkeajännitykseen. Painotuoretta Korkkaria on tarjolla jälleen neljän seikkailun verran 19. heinäkuuta, kun vuoden viides numero ampaisee Lehtipisteisiin ja tilaajille. Sisällöstä ei vielä uskalla kertoa liikoja, sillä kyseisen numeron toimittaminen odottelee allekirjoittaneella seuraavana työjonossa. Erikoisnumero Muiden sotien Korkeajännitys on luvassa jo 5. heinäkuuta, ja sen sivuilla käväisemme kahakoimassa muun muassa keski- ja viikinkiajalla. Vaihtelua perinteiseen toisen maailmansodan taistelukenttien koluamiseen siis luvassa! Tätä herkkua ei kuitenkaan ole tarjolla tilaajille, eli silmät tarkkoina Lehtipisteellä siis!    

Tässä siis muutamat vinkit kesäkauden sarjakuvaviihdyttäjiksi. Tätä blogia tutkimalla löytyy helposti muutama sata lukuvinkkiä lisää, mutta muistakaa koluta myös kirjakauppojen, kirjastojen ja antikvariaattien sarjakuvahyllyjä!