800 numeroa Tex Willeriä – mikä niistä on sinun suosikkisi?

17.03.2023 Tri Tuomio

Tex Willer on jakanut lakia suomalaisilla sarjakuvahyllyillä jo 70 vuoden ajan – ja nyt pokkarin 4/2023 myötä tuli 800 numeroa täyteen! Kurkistetaanpa siis sen kansien väliin, että millaisissa tunnelmissa pyöreitä juhlitaan. Ja samalla vaivalla tarjoilemme pientä esimakua tulevastakin. Luomme katsauksen myös menneisyyteen, mutta siinä projektissa kaipaamme apua teiltä lukijoilta!

800. numero osuu nyt keskelle kevään väri-Texien putkea. Pelin avaa lyhyt, kaunis ja melankolinen Sotilaan muistelmat, jonka on kirjoittanut Emanuele Mosca. Taiteesta vastaa Fabrizio Russo ja väreistä Erika Bendazzoli. Tex on tässä tarinassa sivuhenkilö, kun vanha sotilas muistelee kohtaamisiaan Texin kanssa. Ilman Tex Willeriä sotilaan elämä olisi ollut aivan toisenlainen, mikä pätee varmasti aika moneen Tex Willerin lukijaankin. Kannattaa muuten kuunnella Huojuvan ladon esitys aiheesta täältä. Eli oikeastaan aika täydellinen aloitus numerolle 800. Tämän tarinan lopussa saattaa mennä roska silmään, mihin kannattaa varautua.

Tunteikkaan lyhärin jälkeen on piiiiitkän tarinan aika. Varasteleva harakka jatkuu seuraavassakin numerossa, joten lyhyiden tarinoiden putken jälkeen se toimii juuri passelina pehmeänä pudotuksena numerossa 6/2023 alkavalle kolmen numeron mittaiselle uljaalle eepokselle.

Kyseessä on kahden konnan seikkailu, eli Kit Willer jahtaa jokilaivalla kohtaamaansa huijarikaunotarta, kun taas Tex ja Carson puolestaan ovat sarjamurhaajan taipumuksia omaavan rosvojoukon johtajan perässä. Kuten arvata saattaa, niin nämä kaksi ajojahtia risteävät jännittävin seurauksin.

Numerossa 5/2023 onkin sitten jo täysi hulina päällä New Orleansin kaduilla. Tarinasta vastaa Pasquale Ruju, taide on Laura Zuccherin jälkeä ja värit on viritellyt Oscar Celestini. Jos haluaa Tex-tarinansa vahvalla naishahmolla ja naispiirtäjällä, niin Varasteleva harakka on mittatilaustyötä.

Numeron 6/2023 myötä palaamme mustavalkoisen ilmaisun maailmaan. Tarinanikkarina jatkaa Ruju ja kuvittajana toimii allekirjoittaneen suursuosikki Corrado Mastantuono. Ja allekirjoittanut uskaltaakin laittaa vinon pinon leikkitaaloja likoon, että tämän upeasti kuvitettu ja juoniteltu verinen mittelö on mukana viiden parhaan vuonna 2023 Suomessa julkaistun lännentarinan joukossa.

Ja kun parhaat lännentarinat nyt tulivat puheeksi, niin laitetaanpa pieni kysely tulille. Eli kerro meille rakkain Tex Willer -numerosi tai Texin seikkailuihin liittyvä muistosi pienellä tai miksei vähän pidemmälläkin selityksellä varustettuna. Laita oheen mukaan vielä etunimesi tai nimimerkkisi ja kotipaikkakuntasi, sillä julkaisemme kattauksen näitä muisteloita täällä blogissamme myöhemmin keväällä. Vastaajien kesken arvomme yhden vuosikerran verran Tex Willeriä tai Nuorta Tex Willeriä. Jos haluat osallistua tähän arvontaan, niin kerrothan myös yhteystietosi palkinnon toimittamista varten. Aikaa vastata olkoon reilu kuukausi tästä hetkestä, eli kisa katosi blogistamme 21. huhtikuuta ja vastaukset löytyvät täältä!

Tex Willer 4/2023 nyt Lehtipisteissä. Numero 5/2023 ilmestyy 5. huhtikuuta ja numero 6/2023 26. huhtikuuta.