Vuoden 2022 paras Tex Willer!

27.01.2023 Tri Tuomio

Vuosi 2022 tarjosi tuiman annoksen sarjakuvaviihdettä Tex Willerin ystäville ja vuonna 2023 tätä lännenherkkua on tarjolla ainakin yhden Värialbumin verran enemmän. Nuori Tex Willer paukuttelee jo neljännellä vuosikerrallaan ja Kronikat, Maxit ja Kirjastot jatkavat nekin omaa vakaata tahtiaan. Vuosi 2023 on tietenkin myös Texin juhlavuosi Suomessa, eli mittariin pamahti 70 vuotta seikkailuja. Sen kunniaksi tiedustelimme täällä blogissamme lukijoiden suosikkiseikkailua vuodelta 2022, ja tämän äänestyksen tulokset kerromme heti tuossa alapuolella. Maaliskuussa on muuten luvassa 800. Tex Willer. Viimeistään silloin on seuraavan äänestyksen aika!

Ykkössijan lukijoiden sydämissä varasti viekkaudella ja vääryydellä Mefisto, eli eniten ääniä keräsi numerot 12–14/2022 vallannut Mefiston paluu. Oikeastihan käsikirjoittajasuuruus Mauro Boselli ja kuvittajaveljeskaksikko Raul ja Gianluca Cestaro veivät voiton koteihinsa raudanlujalla taidollaan ja osaamisellaan. Kauhutunnelmat ja lännenviihde kohtasivat kyseisessä tarinassa sangen värisyttävästi. Ainakin Texin toimittajaan eli allekirjoittaneeseen iskee yhä kylmiä väreitä tarinan alkua muistellessa. Tohtori Weylandin sanatorio ei ollut ensinkään mukava paikka, eikä siellä todellakaan parannettu sairaita mieliä. Esittelimme Mefiston paluun syksyllä täällä.

Toisen sijan vei toimittajan riemuksi ja äimistykseksi Viimeinen tehtävä. Värit saavat osan Texin ystävistä murisemaan kuin Kit Carson pahana päivänä, joten Värialbumin suosio yllätti allekirjoittaneen kuin Tex väijyssä kyykkivän konnan. Giorgio Giusfredin varmoin ottein paaluttama klassinen lunastustarina Alfonso Fontin taiteella ja Matteo Vattanin värityksellä aseistettuna on todellakin paikkansa kärkikahinoissa ansainnut. Kohkasimme albumista sen ilmestyessä täällä. Albumia löytyy yhä verkkokaupastamme. Linkki sinne löytyy tämän tulosraportin lopusta.

Kolmas sija on kahden kauppa, eli täsmälleen samalla tuloksella sen jakavat Suuralbumi Old South ja Maxi-Tex Bill-veljekset. Allekirjoittanut olisi ollut valmis lyömään stetsoninsa vetoa siitä, että Old South on vähintäänkin kolme kärjessä. Suuralbumien vaatimaton tavoite kun on tarjota sekä parasta mahdollista Texiä että uljaita itsenäisiä omilla jaloillaan seisovia lännentarinoita, jotka antavat tekijöilleen tilaa loistaa. Tämän tilan käyttävät tällä kertaa hyödykseen Pasquale Ruju ja Giampiero Casertano. Intoilimme albumista toukokuussa näin. Ihme kyllä albumia on yhtä saatavilla, eli mars verkkokauppaan!

Maxi-Tex Bill-veljekset tarjosi perus-Texiä hieman rätväkämpää ja humoristisempaa rymistelyä. Spagettiwesternien perinteitä kunnioittavan seikkailun juoni kasaan Mauro Boselli ja kuvituksesta vastasi Alessandro Piccinnelli. Pääosan varastivat luonnollisesti Billin veljekset, jotka suorittivat debyyttinsä Texin sivuilla. Bonellin länkkäritehtaan metkut tuntien tämä visiitti ei välttämättä jäänyt viimeiseksi. Kohkasimme tästä tuhdista pokkarista keväällä tähän malliin. Bill-veljekset löytyy yhä verkkokaupastamme. Tiedätte siis mitä tehdä, jos tämä julkaisu aikoinaan unohtui noukkia Lehtipisteeltä.

Ansaittuja ääniä keräsivät myös muun muassa perusjulkaisun numerot 5–8 vienyt hyytävä pohjoinen seikkailu (myös toimittaja suosikkeja tämä!), Punaisen tammen traaginen kostotarina sekä Nuori Tex Willer -seikkailu Montanan pioneerit. Onnetar on työnsä tehnyt ja voittajaan on otettu yhteyttä palkinnon toimittamista varten. Iso kiitos kaikille äänestäneille!