Posteljoonille töitä – Tex Willer Spesiaalipaketti 2022

21.01.2022 Tri Tuomio

Nyt on taas se aika vuodesta, kun on tehtävä tärkeä päätös: noutaako Tex Willer Maxit, Kronikat ja Suur- ja Värialbumin Lehtipisteeltä tai sarjakuvakaupasta, vai ulkoistaako tarpomisen posteljoonin vastuulle… Kumpikin toimintatapa on oikea, eli paras mahdollinen ratkaisu on hyvinkin tapauskohtainen. Elämme myös siinä toivossa, että pandemia alkaisi olla jo piankin lusittuna, jolloin kotoilun maksimointi eli Tex-paketin tilaaminen ei olisi automaattisesti se turvallisin vaihtoehto.

Viimeinen päivä tilata Tex Willer Spesiaalipaketti on vanhaan tuttuun tapaan 31. tammikuuta, eli sen jälkeen kyytiin hyppääminen on logistinen mahdottomuus. Tämän jutun ilmestyessä aikaa tilauslinkin klikkailuun on reilu viikko. Kyseisen linkin löydät heti tuosta alapuolelta.

Linkin takaa löytyy myös aikataulu, jonka mukaan Tex-erikoisjulkaisut sitten kolistelevat postiluukkuja ja -laatikoita. Pandemia-aika aiheuttaa tosin yhä haasteita aikatauluissa pysymisen suhteen, eli myöhästymisiä saattaa tapahtua, mutta nämä myöhästymiset ovat niin pieniä kuin suinkin mahdollista, mikäli se suinkin on meistä kiinni. Julkaisukalenteristamme löytyy aina ajankohtaisin tieto.

Koskapa seuraavaa Kronikkaa lukuun ottamatta nämä kaikki erikoisjulkaisut ovat yhä hyvinkin alkutekijöissään, niin ikävä kyllä emme voi vielä hehkutella tulevia parhauksia kuvaesimerkkien kanssa. Huhtikuussa ilmestyvä vuoden ensimmäinen Tex Willer Maxi kantaa nimeä Bill-veljekset ja on maestrojen Mauro Boselli ja Alessandro Piccinelli käsialaa. Lokakuussa on luvassa Lähetysaseman salaisuus. Kahden tarinan kattaus kyseessä ja kirjoituspuolesta vastaavat konkarit Pasquale Ruju ja Claudio Nizzi. Kuvituspuolella loistavat tuoreemmat kasvot Rodolfo Torti ja Mauro De Luca. Vuoden 2021 Maxien esittelyt löydät täältä ja täältä. Linkin verkkokauppaamme löydät heti tuosta alapuolelta.

Tex Willer Suuralbumi on lähes kellontarkasti viiden tähden western-viihdettä. Makuasioista voidaan aina kiistellä, mutta ainakaan allekirjoittanut ei yleensä pety työkseen tai viihteeksi Suuralbumia tahkotessaan. Toukokuussa ilmestyvä albumi kantaa nimeä Old South. 240-sivuinen järkäle luvassa. Tästä herkusta vastaavat Pasquale Ruju ja Giampiero Casertano, joten eiköhän sieltä ole taas 5/5 länkkäri tulossa. Vuoden 2021 Suuralbumi Varjojen kosto irrotti allekirjoittaneesta näin haltioituneen hehkutuksen. Albumia löytyy yhä verkkokaupastammekin, mutta kuinka kauan?

Värialbumit hyppäsivät Suuralbumien sarjasta omaksi julkaisukseen viime vuonna. Ruoska tarjosi kuumeisen ja hurmeisen kostolänkkärin tulisin spagettiwesternmaustein. Esittelyn löydät täältä ja ostoksille pääset tuolta alapuolelta. Vuoden 2022 Tex Willer Värialbumi Viimeinen tehtävä ilmestyy lokakuussa. Tekstihommat hoitelee Giorgio Giusfredi. Kuvituksesta ja väreistä vastaavat fanisuosikit Alfonso Font  ja Matteo Vattani.

Tex Willer Kronikoita on luvassa perinteiset neljä pokkarillista näköispainettua nostalgiamannaa. Vuosi käynnistellään Mefiston ja Yaman metkuja ihmetellessä, ja monelle juuri nämä seikkailut ovat sitä mieleenpainuvinta ja rakkainta Tex Willer -kaanonia, joten vuosi 2022 alkaa parhaissa mahdollisissa merkeissä!

Tex Willer Kronikka 69

Jotta lännenviihdettä varmasti riittää, niin kannattaa muistaa myös vanha kunnon 16 kertaa vuodessa ilmestyvä Tex Willer ja kerran kuukaudessa viihdyttävä Nuori Tex Willer. Jos nuoren Texin seikkailut ovat livahtaneet ohi okulaarien, niin vuosikerrat 2020 ja 2021 ovat tarjolla näppärinä pakettidiileinä.