Joululahjavinkit 2021!

01.12.2021 Tri Tuomio

Joulun pyhät on syytä viettää hyvästä viihteestä ja lähimmäisten seurasta nauttien. Jos joululahjaksi haluaa tarjota viihde-elämyksiä, niin sarjakuvien maailmasta löytyy hurjaa jännitystä, nauruhermoja kutkuttelevaa komediaa, villejä fantasiavisioita ja pakahduttavaa draamaa moneen makuun. Luodaanpa nyt joulukuun alkamisen kunniaksi pieni katsaus verkkokauppamme antimiin. Sieltä nimittäin löytyy pukinkonttiin sarjakuva-aarre jos toinenkin.

Joulun väreistä paras on punainen ja joulun tärkeimmällä hahmolla on komea parta, joten aloittakaamme joululahjavinkkailu Punaparran seikkailuista. Jean-Michel Charlierin ja Victor Hubinonin luoma seikkailusarjakuvan klassikko vie lukijansa merirosvojen ja purjelaivojen kultakaudelle, jolloin miehet olivat rautaa, laivat puuta, juonet kimurantteja ja huumori hurttia. Verkkokaupastamme löytyvät upeat integraalit Aavelaiva ja Mustan haukan loppu. Suosittelemme kumpaakin.

Nostalgia sopii jouluun kuin Mustanaamion paha merkki rosmoon, joten siirrymme seuraavaksi 50-luvulle. Jouluun sopivat tietenkin myös joulusarjakuvat, joita meille tarjoilee Carl Barksin joulutarinat 1950–1957. Nämä lapsuuden jouluista tutut klassikot kuuluu esitellä myös uusille sukupolville. Toki ne myös kestävät lukukertoja vuodesta toiseen. Upea kovakantinen albumi esittelee nämä sarjat huolella restauroituina ja mahdollisimman alkuperäisessä asussaan.

Sotakirjat ovat joulumarkkinoilla tehneet tilaa kevyemmistä aiheista ammentavalle jännitykselle, mutta kenties 50-luvun ilmasotasarjakuvalle on yhä tilaa. Battler Britton ilmestyi Korkeajännityssarjan sivuille 50-luvun puolivälin jälkeen. Siinä samalla käynnistyi myös sotatarinoiden voittokulku kyseisen sarjakuvajulkaisun sivuilla. Korkeajännityssarja: Battler Britton 1958 näköispaketoi viiden pokkarin verran 50-luvun viileintä ilmasotasarjakuvaa. Suosittelemme muun muassa kaikille pienoismallien rakenteluun hurahtaneille.

Kotimaista sarjakuvaa suosiville löytyy myös vaihtoehtoja verkkokaupastamme. Ankkalinnassa viihtyville tarjolla on ankkamaakari Kari Korhosen Roope-sarjojen tuore kokoelma Roope Ankan päiväkirjat. Jos haluaa tirkistellä kustannusmaailman ja eritoten sarjakuvakuvateollisuuden sisäpiirien kuvioita, niin Jouko Ruokosenmäen synkän humoristinen Viime vuonna Frankfurtissa tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Huumori on tummahkoa myös Samsonin luoman Mustan hevosen sivuilla. Blogistamme löydät kaikkien näiden herrojen haastattelutkin. Korhosen kuulumiset löytyvät täältä, Ruokosenmäen mietteet täältä ja Samsonin sutkautukset täältä

Eurooppalaisen sarjakuvaviihteen ykkösnyrkkejä ei sovi unohtaa joulupakettikahinoissakaan, sillä ne ovat kovia luita vuodenajasta riippumatta. Talvisiakin tunnelmia tosin on tarjolla. Asterix ja aarnikotka johdattaa sankarimme sarmaattien lumisiin metsiin ja Piko ja Fantasio Neuvostoliitossa tarjoilee hyytävän jäistä jännitystä syvällä Siperiassa. USA:n syvässä etelässä ei sentään lumisilla tunnelmilla juhlita. Vuoden 2021 uusi Lucky Luke -alumi Louisianan lainvalvojat ei väistele Yhdysvaltain historian kipukohtia ja heittää oman kortensa kekoon rasismin vastaisessa taistelussa.

Lännenviihdettä tarjoillaa tietenkin myös Tex Willerin sivuilla. Joulupakettiin passeleita itsenäisiä tarinoita tarjoillaan albumimuodossa nykyisin kahden julkaisusarjan sivuilla. Tuhdin mustavalkoisen Suuralbumin sivuilla loistivat Mauro Boselli ja Massimo Carnivale. Kauhutunnelmia säästelemätön Varjojen kosto on kuvataiteeltaan upeaa valon ja pimeän leikkiä, kun synkkä koston sirkus vaeltaa halki preerian. Kuumeisia kostotunnelmia tarjoilee myös Värialbumien sarjan korkkaava Ruoska, joka päästää Pasquale Rujun ja Mario Milanon irti hurjan spagettiwesternin merkeissä. Moni vanha jäärä ei sulata värejä Willerin sivuilla, mutta ainakin allekirjoittanut odottaa jatkoa kieli luotivyön alla.

Nyt kun Tex Willer tuli mainittua, niin pakkohan se on nostaa esiin myös säännölliset julkaisut lahjatilausvinkkinä. Tex Willer tärähtää posiluukusta 16 kertaa vuodessa ja kolmanteen vuoteensa karauttava Nuori Tex Willer kerran kuukaudessa. Kerran kuukaudessa ilmestyy myös vanha tuttu verkkoveijari Spider-Man – Hämähäkkimies. Korkeajännitystä posteljooni toimittaa kotiovelle 8 kertaa vuodessa. Muksujen sarjakuvakasvatuksen voi aloittaa Bamsella, joka myös maailman vahvimpana Nallena tunnetaan. Tex Willerin vuoden 2022 erikoisjulkaisujen tilaaminen onnistuu vielä tammikuun loppuun saakka.

Loppukaneettina voisimme vielä nostaa esiin upean norjalaisen fantasiasarjakuvasarjan Pohjantuli, jonka avaava albumi Peikkolaakso sopii sekä nuoren että varttuneemmankin fantasian ystävän kirjahyllyyn paremmin kuin hyvin. Tämän herkän, humoristisen ja hiipivän jännittävän sarjakuvan luoneen Malin Falchin haastattelun löydät täältä.

Tässä siis vain murto-osa verkkokauppamme sarjakuvahelmistä. Sieltä löytyvät myös Don Rosan uljaat ankkaseikkailut, Mustanaamion mainiot metkut ja BD-sarjan eurooppalaisen sarjakuvan klassikot ja paljon, paljon muuta. Jo lopuksi vielä se lahjoja ostavalle sarjisfanille kaikkein tärkein tieto, eli jos verkkokauppamme antimet haluaa haltuunsa jouluaattoon mennessä, niin tilaus pitää olla tehtynä 15. joulukuuta!

Lystikästä lahjanmetsästystä ja leppoisaa joulun odottelua kaikille blogimme lukijoille!