Joululahjavinkit 2020!

11.12.2020 Tri Tuomio

Sarjakuvat aiheuttavat hyvää mieltä ympäri vuoden, mutta ne ovat myös erinomaisia joululahjoja – sekä tilauksina että yksittäisinä julkaisuina. Luokaamme nyt siis katsaus vuoden 2020 sarjakuvasatoomme sillä silmällä, eli seuraavaksi täräytämme tiskiin tämän vuoden velmuimmat sarjislahjavinkit. Verkkokaupastamme tilatut albumit ja kirjat ennättävät jouluksi melkoisella varmuudella, kunhan tilauksen suorittaa 14. joulukuuta mennessä. Postilla saattaa nimittäin olla työtä ja tekemistä tämän vuoden lahjavuorien kanssa. Onneksi tuotteitamme myyvät myös kirja- ja sarjakuvakauppiaat kautta maan, joten kivijalkaputiikkiakin voi tukea. Mutta nyt vinkkien pariin!

Aloitamme Carl Barksin joulutarinoilla. Tietenkin. Wanhat tutut tarina arvonsa mukaisesti paketoituna. Sen verran kaunis kirja, että ei välttämättä kaipaa lahjapapereitakaan.

Koska Barks, niin hyppäämme suosituksissa yhden kirjan verran vuoteen 2019. Don Rosan Roope-eepoksessa riittää tutkittavaa välipäiville ja vähän ylikin! Barksin Roope on tämän kevään satoa, joten molempi parempi.

Meinaavatko Daan Jippesin Barks-tarinat unohtua? Eivät meinaa.

Musta hevonen murtautui pilttuustaan Pohjois-Amerikan valtaville sarjakuvamarkkinoille. Sen kunniaksi pistimme pihalle kahden uuden albumin lisäksi myös kaksi klassikkouusintaa. Klopotiklop, hevonen on pop!

Jatketaan huumorilla. Juniori-ikäisille suunnattua Villiä länttä on nykyisin aivan liian vähän tarjolla, jos allekirjoittaneelta kysytään, mutta Merta päin! hoitaa homman! Daltonin muori on tämän vuoden klassikkouusinta-Luke. Naurattajien aatelia.

Jatkamme lännenviihteen parissa. Texin suuralbumit sisältävät itsenäisiä tarinoita maailman parhaiden sarjakuvataiteilijoiden toteuttamina. Allekirjoittanut tykkää näistä kuin jouluhullu riisipuurosta.

Vinkataanpa tähän väliin vielä tuoreinta Tex-kirjastoakin. Kauhujutut ovat monille sitä parasta Texiä, ja kauheuksia todellakin on luvassa, kun Mefiston poika Yama lähtee astelemaan isänsä infernaalisissa jalanjäljissä.

Tämän länkkäriputken jälkeen on aika siirtyä scifi-tunnelmiin. Aloitamme Maan kamaralta, sillä Yoko Tsuno keskittyy tällä kertaa aikamatkailemaan. Lentävät menopelitkin ovat pääosin mallia klassikko. Sama pätee autoihin ja juniin. Herkkua teknologian ja hieman älyllisemmän tieteisviihteen ystäville.

Jos aivot haluaa heittää narikkaan, mutta avaruuden kutsu on silti vastaanpanematon, niin Rick Random säntää apuun. Planeetat ja menevät iloisesti sekaisin, kun Korkeajännityssarjan näköispainos tykkittelee atomienergialla höystettyjä tieteisvisioita 50-luvulta.

Jatkakaamme kosmisissa tunnelmissa. Hopeasurffarin neljän tarinan kovakantinen kattaus tarjoaa virtaviivaisen annoksen Marvelin viileimpiä supersankarivisioita sarjakuvan ja scifin supertähtien toteuttamana. Excelsior!

Avaruudesta siirrymme viidakkoon. Mustanaamio-kokoelma on aina kääntäjän, latojan ja toimittajan suosikki. Toivottavasti riemu välittyy lukijoillekin. Nämä ovat niiiiin valloittavia viihdepläjäyksiä, eikä Legenda tee poikkeusta sääntöön.

Jatkakaamme trooppisissa, mutta edellistä toimintapakettia koomisemmissa tunnelmissa. Piko ja Fantasio pistävät jälleen seikkailuvaihteen silmään, kun suunnittelee sangen megalomaanisia konnankoukkuja eksoottisella Etelämeren saarella. Luvassa muun muassa hyttysiä, paljon hyttysiä.

Eksoottisia saaria ja vaarallisia vihollisia on luvassa myös kolmannessa Punaparta-kokoelmassa. Merirosvoviihdettäkään ei ole koskaan tarpeeksi. Eikä tällaista klassista seikkailumeininkiä.

Asterixin seikkailuja löytyy verkkokaupastamme kiitettävästi. Nostetaan niistä esiin tämän vuoden kovakantiset klassikkouusinnat. Asterixit tosin kuuluvat kirjahyllyyn kansien kovuudesta huolimatta. Sisällön kovuus on se määräävä tekijä.

Jos haluaa joululahjansa tarjoavan riemua pitkälle ensi vuoteen, niin sarjakuvatilausta kannattaa harkita. Tex Willeriä on tarjolla normaalina, nuorena ja erikoisjulkaisuna. Spessupaketti tosin on tarjolla vain tammikuun 2021 loppuun saakka.

Mustavalkoinen sotaviihde on kuin musta t-paita. Sille on aina tilausta.

Posteljoonin kantoi nuoren allekirjoittaneen kotiin Marvelia useammankin julkaisun voimin. Onneksi Hämis jaksaa yhä kantaa lippua. Supersankarisarjakuva on kuitenkin supersankarisarjakuvaa, eikä ilman säännöllisesti ilmestyvää sellaista voi elää täysipainoista (nörtti)elämää.

Tässäpä olivat tämän tontun vinkit tälle joulukuulle. Ensi vuonna on luvassa uljaita uusia sarjakuvakujeita. Niistä lisää tammikuussa!