Maaliskuun 2020 sarjakuvasato

09.03.2020 Tri Tuomio

Kevät lähestyy uhkaavasti ja sää on ollut ajoittain jopa talvinen. Loskaa on päässyt ihmettelemään jo muutamaankin otteeseen. Alkuvuonna oli hieman horrosta ilmassa sarjakuvarintamalla, mutta maaliskuussa tapahtuu huomattavaa piristymistä, sillä Tampere Kupliin myötä albumeitakin tipahtelee tässä kuussa useampia.

4/3

Kuukausi käynnistyi Tex Willerin hellässä huomassa. Keskiviikkona 4. maaliskuuta Lehtipisteisiin pamahtivat sekä Tex Willer 4/2020 että Kronikka 60. Rautaisia julkaisuja molemmat. Perus-Tex on tämän vuoden värillisen osuuden viimeinen julkaisu. Numerossa 5/2020 päästetään herrat Ruju ja Font irti. Ne jotka tietää, tietää. Ja tietäväisillä on odotukset katosta lävitse.

11/3

Maailman vahvinta Nallea on maaliskuussa tarjolla tuplanumerollinen. Bamse 4-5/2020 lupaa kannessaan dinosauruksia. Pieni Tri Tuomio olisi ollut tästä numerosta todella innoissaan. 11. maaliskuuta Lehtipisteissä ja tilaajilla siis.

Karvisen kannessa lukee nykyisin Garfield, mutta sisäsivuilla seikkailee sama vanha tuttu kissavelmu. Mukana menossa myös Helge. Garfield ei löydy Lehtipisteistä, eli tämä riemu on tarjolla vain tilaajille.

Korkeajännitys Erikoisnumero 2/2020 tarjoilee ilmasotaa, ja monelle nämä ovat juuri ne kaikista tärkeimmät ja rakkaimmat Korkkarit. ”Siivet” takaa laadun! Luvassa on ilmasotaa Tyyneltämereltä ensimmäisen maailmanrähinän näyttämöille.

Nuori Tex Willer kiihdyttää ja viihdyttää jo kolmannessa numerossaan. Tex ja Tesah ovat tenhoava kärkikaksikko ja sivuhenkilöissäkin riittää antisankareita sympattavaksi ja konnia inhottavaksi. Laatulänkkäri!

18/3

Asterix Belgiassa on Asterixeista surullisin, sillä tekijäkaksikosta René Goscinny menehtyi kesken tämän albumin työstämisen. Albumi on huumorisarjakuvan klassikko surullisesta sivumausta huolimatta. Ja tietenkin pakkorasti kaikille belgialaisen ruokakulttuurin ystäville. Eritoten ranskanperunoiden.

Aku lienee suomalaisten sydämissä ainainen ykkönen, mutta osassa muuta maailmaa Roope-setä on ankkakatraasta se sympatumpi hahmo. Tarkoitan tässä tietenkin kaptitalistisemmin orientoituneita jenkkejä. Taaloistaan tarkka jäärä on mitä mainioin moottori monenmoisille tarinoille, sillä rahan perässä Roope voi matkata minne vain Carl Barksin viiva keksii sankarin heittää. Eksotiikkaa piisaa, Aku ottaa kolhut vastaan ja veljenpojat tarkkailevat kohellusta, eli Carl Barksin sankarit: Roope on varma sijoitus!

Daltonin muori on hykerryttävä klassikkouusinta lännenkomedian ystäville. Huumorin mestarit René Goscinny ja Morris ovat täydessä iskussa tässä sähäkässä seikkailussa, jossa Daltonin veljekset jälleen kerran pakenevat vankilasta. Karkumatkallaan konnakatras päätyy äitinsä hoteisiin ja pippuristakin pippurisempi Daltonin muori osoittautuu todella tiukaksi vastustajaksi jopa Lucky Lukelle.

Tallissamme on uusi hevonen ja sen hevosen väri on musta. Mustaan vivahtaa myös Samsonin huumori, joka sivaltaa ajoittan hyvinkin suoraan, mutta kierrepalloja kaihtamatta. Musta hevonen on kansainvälisen tason strippisarjakuvaa, globaalia sisäpiirin huumoria. Vuokrakolmio Bermudalla on siis sekin fiksu sijoitus!

Nemillä on jo komea lukema albumimittarissa. 40! Sen kunniaksi parhaita paloja vuosien varrelta siis!

Hämis on siitä näppärä hehkuteltava, että yleensä kansitaide hoitaa kaiken tarvittavan hehkutuksen. Allekirjoittanut ainakin tykkää, kun pahissuosikeista ehkä se suurin saa näkyvyyttä. Sisäsivuja tuskin malttaa odottaa!

25/3

Korkkarin sivuilla natseja ei paijata, vaan ne kaltataan. Jo numeron 2/2020 kannessa kärventyy muutama sellainen. Kansitarinan lisäksi soivat Kuoleman kellot ja sokerina pohjalta löytyy Viimeinen metsästys.

Tällä kattauksella pitäisi kevään käynnistyä sangen rattoisissa tunnelmissa. Tampereen Kupliessa sarjakuviamme myy useampikin kauppias ja mukana menossa on myös Samson, joka nimmaroi Musta Hevonen -albumeitaan. Tarkempia aikatauluja voit seurailla tämän Facebook-tapahtuman avulla.