Räjähtävää jouluviihdettä à la Kätyrit

11.12.2015 Tri Tuomio

Kätyrit palasivat juuri rytinällä kirjakauppoihin ja lehtipisteisiin. Näiden veijarien edellinen sarjakuva-albumi Banana! myytiin kirjakaupoista loppuun nopealla aikataululla, joten Pahispaniikki kannattaa kotiuttaa pian. Lehtipisteistäkin se saattaa joulun läheisyyden tähden liikkua vilkkaasti.

Kätyrit2_1

Tekijätiimiä on hieman uudistettu ensimmäisen osan jälkeen. Kuvituksesta vastaa edelleen Renaud Collin, jonka ilmaisuvoimainen ja lennokas tyyli sai ensimmäisen albumin myötä lukuisia faneja tässä maassa. Stéphane Lapuss´ nappaa vetovastuun käsikirjoituspuolella. Suurta muutosta ei tapahdu, mutta jos joku kaipasi ensimmäiseen osaan hieman yhtenäisempää tarinakaarta, niin nyt sellainen on tarjolla. Suvantokohdissa ei silti tarvitse haukotella, sillä jokainen sivu on ladattu täyteen vilinää, vilskettä ja huumoria.

Pahis3

Kätyrien maailmassa kommelluksilla on tapana eskaloitua ja tällä kertaa ongelmien juuri on tavallisen kätyrin pahikseksi muuttava aerosoli. Pian Grun päämajaa kansoittavat pahankuriset purppuraiset remupetterit, joiden kanssa kätyrit ovat helisemässä. Löytyykö ongelmaan ratkaisu ennen kuin paikat ovat laboratoriota myöten säpäleinä?

Pahis5

Pahisjahdin lisäksi kätyrit askartelevat räjähteiden ja toinen toistaan mielikuvituksellisempien aseiden parissa. Rytinää siis piisaa, kuten alussa lupasimme. Jekkuilun ja yleisen kaaoksen ohella kätyrit pääsevät myös nauttimaan elämästä, grilliherkuista, jäätelöstä ja tietenkin banaaneista.

Pahis6

Täydellinen joululahja henkilölle, joka osaa kätyreitä sisältävät elokuvat ulkoa ja jonka huonetta nämä vinkeät vintiöt koristavat leluina tai käyttöesineinä. “Henkilö” on nyt täysin tietoinen sanavalinta, sillä näistä veijareista tykkäävät lasten lisäksi aikuisetkin.

Pahis2

Kätyrit 2: Pahispaniikki nyt lehtipisteissä, kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla!

Avainsanat