Nemi vastatuulessa?

04.12.2015 Tri Tuomio

Lise Myhren luoma heviä kuunteleva ja fantasiakirjallisuutta arvostava Nemi on naurattanut rockahtavan huumorin ystäviä jo vuodesta 1997. Monikohan olisi lyönyt vetoa hahmon täysi-ikäistymisen puolesta ysärin lopussa? Nyt ei liene syytä epäillä, etteikö vuonna 2017 vietettäisi hahmon 20-vuotissynttäreitä.

Nemi3

Onko aikuistumista tapahtunut vuosien varrella? Onhan sitä. Myhren parisuhde ja lapsi norjalaisen äärimetallin kultakurkun, ICX Vortexin kanssa näkyy huumorin sisällössä tapahtuneena siirtymänä baarihölmöilystä parisuhdesanailuihin. Taipumus maailmaa parantaviin toimenpiteisiinkään ei sekään ole vähenemään päin. Lukeneisuutta ja luontoa arvostavat tahot voivat melkeinpä moshata tämän albumin tahtiin, niin monta syytä hyväksyvään nyökkäilyyn on tarjolla.

Nemi4

Hampaattomaksi Nemi ei sentään heittäydy. Muun muassa turkistarhaajat, ankeuttajat ja yleiset nuivailijat saavat täysilaidallisia. Eikä rokkikeikoilla kuvaamiseen keskittyviäkään hyvällä katsota. Nemi on edelleenkin tiukasti omiensa puolella.

Nemi5

Nemi siis porskuttaa vanhaan malliin. Hiukan viisaampana, mutta osaavaa ikuista keskenkasvuisuutta silti arvostaen. Aikuisilla kun näyttää olevan mälsää, niin miksi ryhtyä sellaiseksi? Suosittelut siis uusille ja vanhoille todellisuuspakoilun ja Nemin ystäville.

Nemi0215

Lise Myhre: Nemi – Vastatuuleen nyt lehtipisteissä, kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla!

Avainsanat