Etsintäkuulutus: SARJAKUVAKRIITIKKO

10.11.2015 Tri Tuomio

Tri Tuomio on innosta piukeana etsinyt kommentteja Egmontin kuluvan vuoden julkaisuista sangen laihoin tuloksia. Printtimediassa kulttuurisivut on typistetty minimiin ja populaarikulttuuria käsittelevä lehdistökin tuntuu keskittyvän lähinnä pyllynvatkauksen linkkaamiseen, juorujen ihkutukseen ja hupaisiin kärkilistauksiin. Sarjakuvakritiikki ja -uutisointi tuntuu olevan pahasti paitsiossa.

Yritämme nyt korjata asiaa omalta osaltamme ja etsintäkuulutamme sarjakuvien arvostelemisesta kiinnostuneita tahoja. Eli laittakaapa kirjallisuusbloggerit ja populaarikulttuurivouhottajat linkkiä blogeihinne ja julkaisuihinne. Sen oheen pieni listaus valikoimamme kiinnostavimmista julkaisuista ja laitamme sitten oman harkintamme mukaan arvostelukappaleita postiin. Tämä ei siis ole helppo tapa saada ilmaisia sarjakuvia, vaan vaadimme näyttöä osaavasta kriittisestä kirjoittamisesta ja näistä kritiikeistä kiinnostuneesta lukijoista. Kehuja emme ole kerjäämässä. Saa siis tykätä tai olla tykkäämättä. Kritiikkejä tarvitaan kulttuurituotannon saralla pitämässä rimaa korkealla.

Eli laittakaapa vastaillen, niin pääsemme postitushommiin!

Avainsanat