Lokakuun kirkkain sarjakuvatähti : Asterix ja Caesarin papyrus

11.09.2015 Tri Tuomio

Asterix36

Asterix ja Caesarin papyruksen julkaisupäivä lähestyy huimaa vauhtia. H-hetki on 22. lokakuuta, jolloin painotuote rantautuu sarjakuvaosastoille ympäri maailman. Sitä ennen albumia suojelee sankka salaperäisyyden huntu. Muutamia ruutuja voidaan nyt paljastaa. Sen kunniaksi muutama jännä tiedonmurunen Asterixin maailmasta ja uusista tekijöistä.

Asterix363

Uutta Asterixia todellakin odotetaan ympäri maailman. Asterixia on käännetty 111 kielelle ja murteelle. Albumeja on myyty 360 000 000. Jos joku keksisi asettaa ne kaikki peräkkäin, niin ne kiertäisivät maapallon kaksi kertaa.

Asterix365

Tekijät jakavat syntymävuoden Asterixin kanssa. Tämä maaginen vuosikerta on 1959. Ehkä he juuri siksikin ovat oikeat miehet hommaan. Tekijätiimihän on tuttu jo albumista Asterix ja piktit (2013). Kyseisen albumin myyntiluvut ovat yksi todiste Asterixin kestävästä suosiosta ja uuden tiimin osaamisesta: 2,4 miljoonaa albumia Ranskassa ja 5,5 miljoonaa ympäri maailman.

Asterix361

Asterix-albumit ei heilu ainoina sulkina näiden sarjakuvataiteilijoiden hatussa: Jean-Yves Ferri on suomalaisille lukijoille tuttu Maallemuuttajat-sarjasta, jossa hänellä oli aisaparinaan Manu Larcenet. Didier Conradin luomuksista on Suomeksi nähnyt päivänvalon Yannin kanssa toteutettu Valkoinen tiikeri.

Asterix364

Klassisen Asterix-albumin malliin Asterix ja Caesarin papyrus iskee nauruhermoon ja kutittelee aivopoijua ajankohtaisilla viittauksillaan. Kuten nimestä on helppo päätellä, roomalaiset ovat jälleen asettelemassa kapuloita gallialaisten rattaisiin. Vaan miksi roomalaiset matkivat puluja? Pian saamme sen tietää!

Asterix362

Asterix ja Caesarin papyrus lehtipisteissä, kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla 22. 10. 2015!

Avainsanat