Festaritärppi: Lucky Luke – Daltonin sedät

28.08.2015 Tri Tuomio

Lucky Luken uusissa seikkailuissa etenemme nyt kahdeksanteen albumiin. Käsikirjoituksesta vastaavat Laurent Gerra ja Jacques Pessis, kuvituspuolen hoitaa Suomessakin vieraillut Achdé. Sanomattakin lienee selvää, että Morrisin henki lepää vahvana albumin yllä. Klassikkohahmojen seikkailut toteutetaan kunnioittaen ja rakkaudella.

LL1

Tällä kertaa Lucky Luke saa ristikseen viidennenkin Daltonin, sillä Daltonin veljekset saavat hoiviinsa Emmett Juniorin, tämän äiti kun kiertää Eurooppaa Buffalo Billin sirkuksen mukana. Viisas vankilanjohtaja järjestää Luken vahtimaan lapsenvahteja, jotta suuremmilta konnuuksilta vältyttäisiin. Poika osoittautuukin sangen tuittupäiseksi tapaukseksi, jonka kanssa sekä Daltonit että Luke ovat helisemässä. Jopa Ma Daltonin apua tarvitaan.

LL2

Huumori on totuttuun tapaan kaikenikäisille sopivaa, vaikka paukkurautoja heilutellaankin ahkerasti. Konnien koukut tyssäävät Jolly Jumperin ja Lucky Luken yhteispeliin ja paha saa palkkansa, mutta vauhtia ja jännittäviä tilanteita ei silti säästellä. Opetuksenkin voi albumista löytää: pelkän nimen perusteella ei pitäisi ketään tuomita rikolliseksi tahoksi.

LL3

Helsingin 30. sarjakuvafestivaalin myyntipistettämme pystytellään tämän jutun ilmestyessä, joten sieltä sopii albumi kotiuttaa muikean mukavaan festarihintaan! Tulkaahan siis ostoksille!

LL4

Lucky Luke – Daltonin sedät lehtipisteissä, kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla juuri nyt!

Avainsanat