Ennakkohehkutusta: Kätyrit!

10.07.2015 Tri Tuomio

Pitkä odotus on ohi! Kätyrit pelmahtivat elokuvateattereihin ihan oman elokuvansa voimin viikko sitten. Nyt alkaa uusi odotus, sillä seuraavaksi kätyrit valloittavat sarjakuvamuodossa ja heidän ensimmäinen sarjakuva-albuminsa Banana! lehahtaa lehtipisteiden hyllylle ja kirjakauppoihin elokuun alussa. Vajaa kuukausi enää!

Minion1

Itse ilkimys -elokuvista tutut juustonaksut siirtyvät nyt siis valkokankaalta esimerkiksi mökkiolosuhteissa tai junamatkalla helpommin nautittavaan formaattiin. Kätyrit 1– Banana! on malliesimerkki nuoremman polven eurooppalaisesta sarjakuvaosaamisesta. Kuvittajana toimii belgialainen Renaud Collin, jonka muikea tyyli sopii kätyreille kuin nakutettu. Tarinasta vastaavan ranskalaisen Didier Ah-Koonin CV:stä löytyy kuvakäsikirjoituksia muun muassa elokuviin Itse ilkimys 2 ja Kätyrit, joten herra tuntee näiden veijarien metkut kuin omat taskunsa.

Minion2

Luvassa on siis tuhti kattaus räjähtävää, viiltävää ja purevaa huumoria. Kätyrien seurassa ei vanhalla polvellakaan tule Kelju K. Kojoottia ja Maantiekiitäjää kovin iso ikävä. Nuori polvi on jo entuudestaan täysin myyty. Tästä sarjakuvasta ei vauhtia puutu, mutta sitä lukiessa ehtii ihastella hupaisia yksityiskohtiakin. Ja niitähän piisaa! Vajaa kuukausi vielä, niin pääset toteamaan tämän omin silmin! Jatkoa seuraa syksymmällä, jotta ei loppuisi odottelu heti kesken…

Minion3

Kätyrit 1 – Banana! riemastuttaa lehtipisteissä, kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla 5. 8. 2015!

Avainsanat