Ennakkohehkutusta: Guardians of the Galaxy!

25.05.2015 Tri Tuomio

Tämän vuoden Marvel-julkaisut ovat olleet tavallista kovemman työn takana, mutta nyt ensimmäinen niistä saadaan kirjakauppojen hyllyille. Syksyllä on luvassa paljon lisää supersankariherkkuja ja niistä lisää piakkoin. Ensimmäisenä tuleen heitetään Galaksin vartijat!

GoG1

Guardians of the Galaxy: Kosmiset Kostajat päästää viime kesän hittileffan sankarit irti yksin ja ryhmänä. Käsikirjoittaja Brian Michael Bendis on tuttu nimi jokaiselle supersankarinsa vakavasti ottavalle sarjakuvaharrastajalle. Kun meriittilistalla ovat mm. Powers, Ultimate Spider-Man, House of M, Avengers Assemble ja Age of Ultron, niin puhe on superraskaasta sarjasta. Bendis on niitä kirjoittajia, jotka pistävät palikoita uuteen järjestykseen, eivätkä vain jäljittele vanhaa.

GoG2

Kuvittajista päävetovastuu on Steve McNivenilla, joka on tuttu mm. muikeasta postapokalyptisestä Wolverine-tarinasta Old Man Logan. Mukava nähdä myös Bendisin Powers-aisapari Michael Avon Oeming yhden tarinan kuvittajana. Michael Del Mundon herkkä ja sulava viiva Grootin ja Gamoran tarinoissa ansaitkoon erityismaininnan.

GoG4

Maasta on siis tulossa tähtienvälisten valtakuntien sotatanner ja vain Galaksin vartijat ovat pistämässä kapuloita moninaisten vihulaisten rattaisiin. Taustatukea he saavat Rautamieheltä. Kun Kostajia ei saada kokoon, niin avaruuspiraatit hoitavat homman kotiin huumoria ja tulivoimaa säästelemättä. Tai ainakin yrittävät…

GoG3

Guardians of the Galaxy: Kosmiset Kostajat kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla 17. 6. 2015!!!

Avainsanat