Räntää ja sarjakuvia – Tampere Kuplii 2015

01.04.2015 Tri Tuomio

Tällä kertaa sää ei suosinut keväistä sarjakuvafestivaaliviikonloppua, mikä takasi vuoden 2015 Tampere Kupliin tapahtumapaikalle hyvinkin tiiviin tunnelman. Kun pukuileva väestönosa joutui parveilemaan sisätiloissa, niin Finlaysonin alue kävi väistämättä ahtaaksi. Lähemmäs 9000 ihmistä on kuitenkin aikamoinen joukko. Toki fantasiahahmojen sun muiden kanssa törmäileminen lisää tunnelmaa sarjakuvafestivaaleilla, mutta myyntipöytäsalissa oli ajoittain hiukan liikaa väkeä käytävillä. Jos sarjakuvia ei mahdu selailemaan, niin se on vakava ongelma! Mutta mukava sellainen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä ongelma on tosin jo ratkaistu vuodelle 2016, sillä ensi vuoden tapahtumapaikka on Tampere-talo. Ainakin Traconit ovat toimineet kyseisessä sijainnissa enemmän kuin hyvin, joten Tri Tuomio suhtautuu muutokseen toiveikkaasti, vaikka sijainti on astetta vähemmän Tampereen keskustassa. Ehkä arvokas tapahtumapaikka houkuttelee paikalle jatkossa nekin tahot, jotka nyt säikkyvät pukuilijoiden ja Siperian ahtaiden käytävien yhdistelmää.

Ohjelmanumeroissa oli luonnollisesti hittejä ja huteja. Ennakkoon hehkuttamani Jouko Ruokosenmäen Batman-luento oli piripintaan pakattuna, mutta eräs kotimaiseen sarjakuvaan keskittynyt esitelmä veti tasan nolla ihmistä, mikä oli tietenkin harmillista. Tri Tuomion kotimaisista suosikeista JP Ahonen näytti vääntävän omistuskirjoituksia tauotta läpi koko tapahtuman, mikä oli ihastuttavaa.  Ohessa kuvamateriaalia Petri Hiltusen mainiosta elokuvien sarjakuvasovituksia esitelleeltä luennolta. Huomiota sai muun muassa John Busceman huolella metsään mennyt Conan Barbaari-adaptaatio ja Tri Tuomion henkilökohtainen elokuvasovitussuosikki, eli Mike Mignolan näyttävä näkemys Francis Ford Coppolan Bram Stokerin Draculasta. (Miken Mignolan Francis Ford Coppolan Bram Stokerin Dracula!!! Heh.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egmont Kustannuksen myyntipöydällä moni sarjakuva löysi uuden kodin. Liukkaimmin liikkui Moebiuksen Cigurin mies, eikä syyttä. Kuusi euroa oli tästä mestariteoksesta erittäin kohtuullinen hinta. Festarihintaan oli tarjolla myös Blacksadia ja useampikin Batman-opus. Tatuoidulla Hirviöllä ja Iskalla näytti olevan lystiä asiakkaiden ja viereisten pöytien myyjien kanssa mekastaessa. Uskalla jo luvata herrojen viihdyttävän asiakkaitamme myös ensi vuonna Tampere-talolla. Seuraavan kerran herrat ovat tulessa Helsingin 29. sarjakuvafestivaaleilla ensi syyskuussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egmont Kustannus kiittää jokaista Tampereella kuplinutta tahoa ja eritoten tapahtuman järjestäjiä. Kävijöilleen ilmainen sarjakuvajuhla on elävää sarjakuvakulttuuria parhaimmillaan. Nähdään taas ensi vuonna! 10000 vieraan raja saadaan silloin toivottavasti rikottua ja juuri sinä, rakas lukija, voit auttaa siinä!

Avainsanat