Kuplivat menovinkit!

23.03.2015 Tri Tuomio

Tampere Kuplii lämmittelee moottoreitaan jo keskiviikkona 25.3. Lastenkirjainstituutissa ja torstaina 26.3. Metsossa, mutta varsinainen hulina alkaa perjantaina 27. maaliskuuta. Ohessa Tri Tuomion vinkkejä vinkeistä ohjelmanumeroista. Muistakaa raahata luunne ja lompakkonne myös Egmontin myyntitiskille Ravintola Ziberiassa. uutuudet festarihintaan ja paljon muuta. Myyjinä teitä viihdyttävät likipitäen legendaarinen Tatuoitu Hirviö (a.k.a. Barbaari) ja aina asiallinen tuhannen festarin veteraani Iska.

 

Tampereen yliopiston pääkirjasto, Väinö Linna -sali perjantaina klo 11:00

Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto

Katja Kettu palkitsee ja suomalainen sarjakuvaskene marmattaa ja/tai myhäilee monta kuukautta.

Onnelliset voittajat: Jaakko ja Lauri Ahonen!
Vuoden 2013 onnelliset Finlandia-palkitut Jaakko ja Lauri Ahonen!

 

Tampereen yliopiston pääkirjasto, Väinö Linna -sali perjantaina klo 12:25

Hulluja nuo frankofonit! Ranskankielinen sarjakuva ja intertekstuaalisuus.

Sarjakuvan kääntäjä joutuu aina luopumaan osasta alkuperäisiä viittauksia henkilöihin ja tapahtumiin. Maarit Mutta kertoo mitä me ranskaa ymmärtämättömät menetämmekään lukiessamme käännettyä Asterixia, Lucky Lukea, Marsupilamia, Piko ja Fantasiota…

 

TR1 lauantaina klo 14:00

Batman 2000-luvulla

Egmontille pitkän päivätyön tehnyt sarjakuvatoimittajakonkari Jouko Ruokosenmäki käy läpi 2000-luvun Batman-tarjontaa. Erittäin mielenkiintoista näkemystä lienee tarjolla, sillä Rmäki jos kuka tuntee Batmaninsa.

 

Vooninki lauantaina klo 15:30

P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio ja Juhannuskylän noita

P.A. Mannisen Kapteeni Kuolio on supersankareista tamperelaisin. Kapteeni Kuolio ja Juhannuskylän noita on taattua psykedeelisen supersankarisarjakuvan, paikallishistorian ja urbaanilegendojen juhlaa. Manninen on ehdottomasti yksi parhaista sarjakuvista luennoivia tahoja tässä maassa, joten tätä ei kannata missata.

 

Paja sunnuntaina klo 12:00

Minä supersankarina – työpaja lapsille ja lapsiperheille

Supersankarisarjakuvat kaipaavat uusia lukijoita! Tee meillekin palvelus ja vie muksusi askartelemaan tai piirtämään superheeroksia! Rakkaus lajiin on hyvä pedata jo pienenä.

 

Auditorio sunnuntaina klo 13:00

Elokuvien sarjisversiot – turhaa oheisroskaa vai oma taideteoksensa?

Petri Hiltunen on sarjakuvan ja elokuvan harrastamisessa tämän maan asiantuntevinta aatelia, joten herralla ovat tämänkin alan hitit ja hudit hallussa. Tämän kovan luokan supliikkimiehen seurassa ei Tri Tuomio ole toistaiseksi koskaan kokenut tylsää hetkeä, joten tälle ohjelmanumerolle erittäin kova suositus.

 

Auditorio sunnuntaina klo 14:00

Sarjakuvien tv-sovitusten uusi aalto

Petri Hiltusen ohjelman jälkeen ei tarvitse vaihtaa salia. Näppärää. The Walking Dead saa varmasti ansaitsemansa huomion, mutta raahustavien raatojen lisäksi useampikin Egmontin rosterista tuttu supersankari on matkalla pieneen ruutuun tai seikkailee siellä jo.

 

Sarjakuvafestaaminen on maksutonta hubaa, mutta törsätkää toki muutama pennonen myyntipöytäsalin antimiin tai vaikkapa omakustanteisiin Pienlehtimarssilla! Hakekaa signeerauksia suosikeiltanne! Sarjakuvien tekeminen on yksinäistä puuhaa, joten fanien tapaaminen on monelle artistille mukavaa vaihtelua valopöydän ääressä vääntämiseen…

Onnelliset voittajat Jaakko ja Lauri!
Egmontin myyntitiskiltä suosittelemme kotiuttamaan tämän kotimaisen klassikon!

 

Avainsanat