Revolverien pauketta pikkujoulupakettiin! (Lahjavinkit 2014 osa 2)

05.12.2014 Tri Tuomio

Tex Willer -kronikka 40

Tällä kertaa vuorossa onkin joululahjavinkin sijaan ennemminkin pikkujouluvieminen, eli edullinen ja suurella todennäköisyydellä saajaansa tavalla tai toisella ilahduttava sarjakuvayllätys. Jos Tex Willer ei lahjan saajalle kolise, niin kyseinen lahjottu varmasti tietää lähipiiristään jonkun jatkolahjottavan. Perus-Texiä hieman näyttävämpi ja nostalgisempi vaihtoehto tässä tilanteessa on kronikka, jonka reipas sivumäärä takaa pikkupaketillekin tuhdin habituksen.
TexKr2
Tällä kertaa uusintansa saavat vuoden 1978 numerot 2 ja 3. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon pieni ruokasanastokomiikka, sillä tortilla ei ollut vielä tuolloin rantautunut suomalaiseen ruokasanastoon. Täten konnat tilaavat kapakassa oluensa kaveriksi läjän torttuja. Tiedä sitten katoaisiko vai lisääntyisikö oikeiden bandidojen katu-uskottavuus moisen herkkuvalinnan myötä.
TexKr3
Ensimmäisen tarinan pääkonnana toimii kulttimainetta Tex-fanien keskuudessa nauttiva Proteus, joka naamioitumisen mestarina uunottaa Texiä ja kumppaneita kerta toisensa jälkeen. Harvinaisen liukas ankerias monellakin tapaa. Kaikkien juonenkäänteiden uskottavuus ei ole vankinta mahdollista luokkaa, mutta eipä kyseessä olekaan vakava dekkari, vaan roima länkkäri. Roimaa on myös Texin ja kumppaneiden puheenparsi.
TexKr4
Toinen tarinakokonaisuus on vakavampaa Texiä, jossa konnatkin ovat astetta realistisempaa kaliberia. Onneksi Tex Willereissä voi yleensä luottaa siihen, että inhoille konnille on luvassa inha loppu, eikä touhu mene Game of Thronesiksi.
TexKr1
Elikkä Tex Willer -kronikka 40 tarjoaa 256 sivua vinhaa lännenviihdettä ja on ns. varma nakki ikäkategorian 40–60 herrasmiehiä lahjottaessa. Ei kun pakettiin!

Tex Willer -kronikka lehtipisteissä 10. 12. 2014!

Avainsanat