Nyt puhukoot vasarat! (Syksyn satoa osa 2)

12.09.2014 Tri Tuomio

Jason Aaron ja Esad Ribic: Thor – Luojapommi

Jos tyttöjen suosikkisupersankarit taistelisivat, niin se taitaisi olla Thorin ja Wolverinen välinen matsi. Tällä kertaa Logan jää kuitenkin nielemään tomua, kun peräti kolme Thoria pistää ranttaliksi. Pojillekin on hupia tarjolla, sillä Thorin tyttäret tarjoavat oman osuutensa silmäkarkista ja rätväkästä sanailusta tässä Thor – Jumalten tuho -albumissa alkanutta tarinaa jatkavassa messevässä toimintatykityksessä.
ThorLP
Jason Aaron ja Esad Ribic tarjoavat villin vuoristorata-ajelun viikinkiajan barbarismista kosmiseen scifi-iloitteluun, kun muutaman eri aikakauden Thorit ovat jumalista ainoat, jotka pystyvät pistämään kampoihin pantheoneja orjuuttavalle ja lahtaavalle Gorrille, joka on saamassa kaikki universumin jumalat niittaavan luojapomminsa valmiiksi. Onneksi käsikirjoittaja Aaron osaa maustaa avaruusoopperansa vankalla annoksella viikinkiajan saagoistakin tuttua mustahkoa ja ronskia huumoria, joten liian eeppisen toiminnan aiheuttamasta ähkystä ei ole pelkoa.

Vanha Thor: ”Vielä pari miljardia valovuotta, mutta meillä on hyvä aurinkotuuli selässä ja rutosti olutta.”
Nuori Thor: ”Olut on loppu.”
Vanha Thor: ”Kautta Helan kalvakan poven! Lähde kiillottamaan vasaraasi tai harjoittelemaan parran kasvattamista, tai nakkaan ruhosi laidan yli!”

Esad Ribicin taiteesta ja Ive Svorcinan värityksestä on vain kaunista sanottavaa. Eritoten omia sukulaisiaankin luovasti lopettava Gorr on mukavan niljakas olmi, jonka mellastus antaa kunnolla pontta pahiksen vihaamiseen. Klonkku steroideilla ja megalomanialla. Kaipaa reipasta vasarointia.

Ylimääräiset plussat supersankariviihdettä satunnaisemmin harrastavaa lukijaa kunniottavasta toteutuksesta, eli Marvelin supersankariuniversumin jatkumoista ei tarvitse olla perillä Jumalten tuhosta ja Luojapommista nauttiakseen. Tämä Thor-seikkailu seisoo omilla jaloillaan. Itse asiassa Jumalten tuhoa tavaamatonkin pääsee vaivatta sisälle Luojapommiin. ”Sanojen aika on ohi. Nyt puhukoot vasarat.”

Luojapommin löydät sarjakuvan erikoisliikkeistä jo nyt ja kirjakaupoista 24. 9. 2014!

Avainsanat